Χοιρινό μπούτι με μέλι & πορτοκάλι
Nat Fil
@cook_8500562
Πολύ γρήγορη και νόστιμη συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Στο ψήσιμο βάζουμε επιπλέον φέτες απο μήλο & πορτοκάλι
Υλικά
-
2 kg Χοιρινό μπούτι
-
Μαρινάδα
-
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
-
χυμό 2 πορτοκαλιών
-
1/2 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
-
4 κσ λάδι
-
1 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
-
1 φλυτζάνι τσαγιού Σαμιώτικο κρασί
-
2 σκόρδα ψιλοκομμένα
-
1 ξυλάκι κανέλλα
-
5 γαρυφαλλάκια
-
1 κγ δεντρολίβανο
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
-
2
Βάζουμε το χοιρινο στη μαρινάδα και μαρινάρουμε εντός ψυγείου για 24 ώρες
-
3
Ψήνουμε στους 180 - 200 για περίπου 3 ώρες
-
4
Προσθέτουμε εαν χρειαστεί λίγο νερό
Σχόλια (6)