κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό πρασοσέλινο 2
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό
  2. 1/2 κιλό πράσα σε ροδέλες χοντροκομένες
  3. 1/2 κιλό σελινόριζα σε φέτες χοντροκομένες
  4. 1 φλ. ελαιόλαδο
  5. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  6. 1 κουταλιά τοματοπολτό
  7. χυμός 2-3 λεμονιών

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε πράσα, σελινόριζα για 5'.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε πιατέλα, σουρωμένα από το λάδι.

  3. 3

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε ελαφρά.

  4. 4

    Προσθέτουμε τα πράσα και τη σελινίριζα, σβήνουμε με το κρασί.

  5. 5

    Βράζουμε 5'.

  6. 6

    Προσθέτουμε το νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τον τοματοπολτό.

  7. 7

    Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.

  8. 8

    Χτυπάμε το χυμό λεμόνι με ζουμί από το φαγητό και το ανακατεύουμε σε αυτό (αν θέλετε στό χυμό και το ζουμί, βάλτε και 2 κροκάδια χτυπημένα ή κόρν φλάουρ)

  9. 9

    Σερβίρετε με τριμμένο ξύσμα λεμόνι από πάνω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

basil
basil @cook_8451750
Αυτό το φαγητό είναι τέλειο και με χόρτα :).

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις