Χοιρινό πρασοσέλινο 2
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή όρεξη!
Υλικά
-
1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό
-
1/2 κιλό πράσα σε ροδέλες χοντροκομένες
-
1/2 κιλό σελινόριζα σε φέτες χοντροκομένες
-
1 φλ. ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
1 κουταλιά τοματοπολτό
-
χυμός 2-3 λεμονιών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε πράσα, σελινόριζα για 5'.
-
2
Τα βάζουμε σε πιατέλα, σουρωμένα από το λάδι.
-
3
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρέας σε μερίδες και το ροδίζουμε ελαφρά.
-
4
Προσθέτουμε τα πράσα και τη σελινίριζα, σβήνουμε με το κρασί.
-
5
Βράζουμε 5'.
-
6
Προσθέτουμε το νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τον τοματοπολτό.
-
7
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε 1 ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
-
8
Χτυπάμε το χυμό λεμόνι με ζουμί από το φαγητό και το ανακατεύουμε σε αυτό (αν θέλετε στό χυμό και το ζουμί, βάλτε και 2 κροκάδια χτυπημένα ή κόρν φλάουρ)
-
9
Σερβίρετε με τριμμένο ξύσμα λεμόνι από πάνω.
Σχόλια (9)