Χοιρινό πρασοσέλινο

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
42 ψήφοι
ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 24.09.08

Περιγραφή

Νοστιμότατο φαγητό, με πλούσια γεύση, που όμως προορίζεται για γερά στομάχια...
Χοιρινό πρασοσέλινο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό χοιρινό (ψαχνό)
  • 1 κιλό πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
  • μισό κιλό σέλινο
  • 2/3 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγ. ζωμό κρέατος (ή νερό)
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 ματσάκι Άνηθο ψιλοκομ.
  • Αλάτι / πιπέρι

 

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • χυμός απο 1-2 λεμόνια
  • ζωμό απο το φαγητό

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Καθαρίζετε τα πράσα και το σέλινο και τα κόβετε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Βήμα 2
2) Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας, να ροδίσει απ` όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
3) Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό η το νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 4
4)

Μισή ώρα περίπου πρίν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και τον άνηθο. 

Βήμα 5
5) Στο μεταξύ, ετοιμάζεται το αυγολέμονο. Σπάτε σε γυάλινο βαθύ σκεύος τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά με σύρμα η πηρούνι.
Βήμα 6
6) Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και χτυπώντας, προσθέτετε σίγά σιγά το ζουμί απο το φαγητό.
Βήμα 7
7) Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό και την κουνάτε γρήγορα, με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντου το αυγολέμονο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται καταπληκτικό και με το αυγολέμονο κρέμα !

Καλό θα είναι να μην μας παραβράσουν τα λαχανικά, γιατι έτσι καταστρέφεται μεγάλο μέρος απο τις βιταμίνες τους.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής γι' αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, κάντε τα εξής:

  • ελέγξτε το ζωμό αν χρησιμοποιήσετε τυποποιημένο.

Σχετικές συνταγές

    50 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από konstantinia, 25-11-08  
    Εξαιρετική!!
    #
    Σχόλιο από soulfamida, 24-3-09  
    το αγαπημένο μου!
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑ, 2-4-09  
    Φουντουκίτσα,συγχαρητήρια!Η συνταγή σου έχει απόλυτη επιτυχία!Νομίζω ότι τήν αδικείς όταν τήν χαρακτηρίζεις 'γιά γερά στομάχια'.Ξέρεις τό γιατί? Μάθε λοιπόν ότι τήν έφτιαξα γιά βραδινό σέ 25 ανθρώπους εκ τών οποίων μόνο 4 είναι ηλικίας έως 3ο ετών.Οι υπόλοιποι είναι από 45 έως 65.Κανένας δέν παραπονέθηκε γιά πρόβλημα στομάχου!Μάλιστα μού ζήτησαν νά προσθέσω τή συνταγή σου μόνιμα στό εβδομαδιαίο μενού τής καντίνας μας!Καί τό έκανα!Σευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 26-10-09  
    Ακριβώς έτσι το φτιάχνω κι εγω χρόνια τώρα....
    Θεικό φαγητό!!!!
    Μπράβο ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ που ανέβασες τη συνταγούλα!!
    #
    Σχόλιο από Χρυσανθουλα, 14-11-09  
    Φουντουκίτσα μου νόστιμη πολύ η συνταγή σου μπράβο! Μπορούμε επίσης αντί να την αυγοκόψουμε να προσσθέσουμε 3-4 κουταλιές της σούπας πούμαρο και όταν τελειώσει το βράσιμο να ρίξουμε όσο λεμόνι επιθυμουμε στην κατσαρόλα μας.Συνδιάζετε υπέροχα με τυρί φέτα.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 17-11-09  
    Οχι 5 ουτε 105 αλλα 1.000.000 πιρουνακια δεν φτανουν γι αυτο το υπεροχο καταπληκτικο φαγητο.Δεν εχω λογια. Οσοι εφαγαν ξετρελαθηκαν εγλυφαν τα πιατα.Διπλες μεριδες ετρωγαν.απο τα καλυτερα φαγητα που εχω φτιαξει ποτε!!!Εφτιαξα την συνταγη κατα γραμμα!!!Φουντουκιτσα οτι και να πω θα ειναι λιγο!!!χιλια μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 8-12-09  
    Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η συνταγή μου! Σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    Χρυσανθούλα, δεν την έχω δοκιμάσει με αυτή την παραλλαγή, αλλά σίγουρα θα τη δοκιμάσω και θα σου πω.
    #
    Σχόλιο από golfo, 8-12-09  
    τελειο!εμεις το κανουμε συχνα το χειμωνα αυτο το φαγητο.
    εγω εβαλα και δυο πατατουλες ψιλοκομενες μεσα γιατι παιρνουν ωραια γευση.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 20-12-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ golfo μου! Εγώ δεν μπορούσα να φάω φαγητό με πολύ σέλινο κι όμως με αυτή τη συνταγή μπόρεσα να το ξαναφάω χωρίς να με ενοχλεί η γεύση και η μυρωδιά του σέλινου, και μάλλον το πράσο ευθύνεται γι`αυτό!
    #
    Σχόλιο από naspe, 25-12-09  
    Μπράβο φουντουκίτσα με ξελάσπωσες για το χριστουγεννιάτικο δείπνο.Εύκολη συνταγή και καλές οδηγίες. Σε ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από sintageskriti, 7-1-10  
    ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΣΑ ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΗ .ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ SITE ΚΑΙΡΟ .ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ .ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ.ΜΠΡΑΒΟΟΟ
    #
    Σχόλιο από maridaki, 25-1-10  
    Σούπερ κυριακάτικο τραπέζι με αυτή την φανταστική συνταγούλα.
    Με έκανες να χαλάσω την δίαιτά μου αλλα άξιζε τον κόπο...
    Γλύφαμε και τα δαχτύλά μας... :)
    #
    Σχόλιο από dimikl, 25-1-10  
    Ειδικά αν βάλεις σελινόριζα,το φαγητό απογειώνεται πραγματικά!!!Χτες αυτό το φαγητούλι φάγαμε!
    #
    Σχόλιο από yamilleh, 28-3-10  
    Σε παρακαλώ πές μου για πόσα άτομα είναι η συνταγή αυτή?
    #
    Σχόλιο από giotak1, 12-10-10  
    παιδια μολις το εφαγα ζαλιστηκα απο την νοστιμια του,χωρις υπερβολες,δοκιμαστε την με κλειστα ματια,μπραβο ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ μας.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 21-10-10  
    Νοστιμότατο φαγητό! Μπράβο σου Φουντουκίτσα. Εγώ βέβαια δεν έκανα το αυγολέμονο αλλά "έδεσα" τη σαλτσούλα με κορν φλαουρ και λεμόνι.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 4-12-10  
    Φουντουκιτσα μου μπράβο!!Πολυ νοστιμη η συνταγή σου!
    #
    Σχόλιο από motokouzi, 12-12-10  
    Wraiotath! Den eixa krasi kai evala mia stalista bura!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 15-12-10  
    yamilleh, για 4 με 5 άτομα είναι μεσημερι βρδυ, ανάλογα και τα πόσα πιάτα θα θέλει ο καθένας!
    Σας ευχαριστώ όλους για τν προτήμιση της συνταγής μου και για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από peperoni, 2-1-11  
    Νόστιμο υγειινό φαγάκι.. για τις μέρες του χειμώνα..συγχαρητήρια ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ..πάντα τέτοια για να μη ξεχνάμε και την παράδοση
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    45 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από konstantinia, 25-11-08  
    Εξαιρετική!!
    #
    Σχόλιο από soulfamida, 24-3-09  
    το αγαπημένο μου!
    #
    Σχόλιο από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑ, 2-4-09  
    Φουντουκίτσα,συγχαρητήρια!Η συνταγή σου έχει απόλυτη επιτυχία!Νομίζω ότι τήν αδικείς όταν τήν χαρακτηρίζεις 'γιά γερά στομάχια'.Ξέρεις τό γιατί? Μάθε λοιπόν ότι τήν έφτιαξα γιά βραδινό σέ 25 ανθρώπους εκ τών οποίων μόνο 4 είναι ηλικίας έως 3ο ετών.Οι υπόλοιποι είναι από 45 έως 65.Κανένας δέν παραπονέθηκε γιά πρόβλημα στομάχου!Μάλιστα μού ζήτησαν νά προσθέσω τή συνταγή σου μόνιμα στό εβδομαδιαίο μενού τής καντίνας μας!Καί τό έκανα!Σευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 26-10-09  
    Ακριβώς έτσι το φτιάχνω κι εγω χρόνια τώρα....
    Θεικό φαγητό!!!!
    Μπράβο ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ που ανέβασες τη συνταγούλα!!
    #
    Σχόλιο από Χρυσανθουλα, 14-11-09  
    Φουντουκίτσα μου νόστιμη πολύ η συνταγή σου μπράβο! Μπορούμε επίσης αντί να την αυγοκόψουμε να προσσθέσουμε 3-4 κουταλιές της σούπας πούμαρο και όταν τελειώσει το βράσιμο να ρίξουμε όσο λεμόνι επιθυμουμε στην κατσαρόλα μας.Συνδιάζετε υπέροχα με τυρί φέτα.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 17-11-09  
    Οχι 5 ουτε 105 αλλα 1.000.000 πιρουνακια δεν φτανουν γι αυτο το υπεροχο καταπληκτικο φαγητο.Δεν εχω λογια. Οσοι εφαγαν ξετρελαθηκαν εγλυφαν τα πιατα.Διπλες μεριδες ετρωγαν.απο τα καλυτερα φαγητα που εχω φτιαξει ποτε!!!Εφτιαξα την συνταγη κατα γραμμα!!!Φουντουκιτσα οτι και να πω θα ειναι λιγο!!!χιλια μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 8-12-09  
    Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η συνταγή μου! Σας ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    Χρυσανθούλα, δεν την έχω δοκιμάσει με αυτή την παραλλαγή, αλλά σίγουρα θα τη δοκιμάσω και θα σου πω.
    #
    Σχόλιο από golfo, 8-12-09  
    τελειο!εμεις το κανουμε συχνα το χειμωνα αυτο το φαγητο.
    εγω εβαλα και δυο πατατουλες ψιλοκομενες μεσα γιατι παιρνουν ωραια γευση.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 20-12-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ golfo μου! Εγώ δεν μπορούσα να φάω φαγητό με πολύ σέλινο κι όμως με αυτή τη συνταγή μπόρεσα να το ξαναφάω χωρίς να με ενοχλεί η γεύση και η μυρωδιά του σέλινου, και μάλλον το πράσο ευθύνεται γι`αυτό!
    #
    Σχόλιο από naspe, 25-12-09  
    Μπράβο φουντουκίτσα με ξελάσπωσες για το χριστουγεννιάτικο δείπνο.Εύκολη συνταγή και καλές οδηγίες. Σε ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από sintageskriti, 7-1-10  
    ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΣΑ ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΗ .ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ SITE ΚΑΙΡΟ .ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ .ΟΛΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ.ΜΠΡΑΒΟΟΟ
    #
    Σχόλιο από maridaki, 25-1-10  
    Σούπερ κυριακάτικο τραπέζι με αυτή την φανταστική συνταγούλα.
    Με έκανες να χαλάσω την δίαιτά μου αλλα άξιζε τον κόπο...
    Γλύφαμε και τα δαχτύλά μας... :)
    #
    Σχόλιο από dimikl, 25-1-10  
    Ειδικά αν βάλεις σελινόριζα,το φαγητό απογειώνεται πραγματικά!!!Χτες αυτό το φαγητούλι φάγαμε!
    #
    Σχόλιο από yamilleh, 28-3-10  
    Σε παρακαλώ πές μου για πόσα άτομα είναι η συνταγή αυτή?
    #
    Σχόλιο από giotak1, 12-10-10  
    παιδια μολις το εφαγα ζαλιστηκα απο την νοστιμια του,χωρις υπερβολες,δοκιμαστε την με κλειστα ματια,μπραβο ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ μας.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 21-10-10  
    Νοστιμότατο φαγητό! Μπράβο σου Φουντουκίτσα. Εγώ βέβαια δεν έκανα το αυγολέμονο αλλά "έδεσα" τη σαλτσούλα με κορν φλαουρ και λεμόνι.
    #
    Σχόλιο από ΚΕΡΑΣΑΚΙ, 4-12-10  
    Φουντουκιτσα μου μπράβο!!Πολυ νοστιμη η συνταγή σου!
    #
    Σχόλιο από motokouzi, 12-12-10  
    Wraiotath! Den eixa krasi kai evala mia stalista bura!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 15-12-10  
    yamilleh, για 4 με 5 άτομα είναι μεσημερι βρδυ, ανάλογα και τα πόσα πιάτα θα θέλει ο καθένας!
    Σας ευχαριστώ όλους για τν προτήμιση της συνταγής μου και για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από peperoni, 2-1-11  
    Νόστιμο υγειινό φαγάκι.. για τις μέρες του χειμώνα..συγχαρητήρια ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ..πάντα τέτοια για να μη ξεχνάμε και την παράδοση
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από zefel, 6-2-11  
    Περίπου πόση ώρα χρειάζεται το φαγητό για να γίνει; Τα λαχανικά σε πόση ώρα περίπου βράζουν οπως πρέπει; Θέλω να το φτιάξω αύριο για πρώτη φορά. Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από adamantia, 15-2-11  
    Τι μέρος του χοιρινού χρησιμοποιείς? Γίνεται μαλακό?
    #
    Σχόλιο από zefel, 15-2-11  
    Αδαμαντία, εγώ πήρα ποντίκι και έγινε πολύ μαλακό στους παραπάνω χρόνους που μαγείρεψα. Μπορείς να ζητησεις από τον κρεοπώλη σου ΅χοιρινό χωρίς λίπος για κατσαρόλα΅.

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από koufeto, 1-12-11  
    Γλείψαμε τα πιάτα!!!
    Το σβήσιμο το έκανα με κονιάκ και αντί για αυγολέμονο έριξα μόνο χυμό λεμονιού και χύλωσα με λίγο κορν-φλάουερ.
    Μπράβο για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από Adamantia 88, 3-10-13  
    πρωτη φορα δοκιμασα και να φτιαξω και να φαω αυτη τη συνταγη.πραγματικα νοστιμη και γρηγορη.δεν εβαλα ομως σελινο (γιατι δεν ειχα) και ανηθο
    επίσης στο αυγολέμονο χρησιμοποιησα μονο ενα αυγο γτ μου φανηκαν πολλα τα δυο για τοσο λίγο ζουμι.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Άλευρα χωρίς γλουτένη
    Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε εξοικειωμένοι ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κρεατικά
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    κρεατικα
    Ένα βιβλίο 145 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Χοιρινό
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 184 αγαπημένων συνταγών, του/της ursula
    ΚΡΕΑΤΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της giotak1