κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό ρολό γεμιστό
conycook
conycook @cook_8460651

Χοιρινό ρολό γεμιστό με μπέικον, τυρί και λαχανικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
8 άτομα
  1. 2,5 κιλά σπάλα σε ανοιχτό φιλέτο για να μπει μετά σε δίχτυ
  2. 100 γρ. μπέικον σε μικρά κομματάκια
  3. 100 γρ. ρεγγατο τριμμένο (ή κεφαλοτύρι)
  4. 2 καρότα τριμμένα
  5. 1 μικρη σελινοριζα σε κομματάκια (μισή στην γέμιση , μισή στην μαρίναρα)
  6. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ένα στην γέμιση , ένα στην μαρίναρα)
  7. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα (2 στην γέμιση , 1 στην μαρίναρα)
  8. 1 πιπεριά κέρατο (σε μικρά τετραγωνάκια)
  9. Αλάτι, πιπέρι
  10. 1/2 φλ.χυμό πορτοκαλιού 
  11. 1/2 φλ. χυμό λεμονιού 
  12. 1 ποτηράκι κρασί (κόκκινο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Γεμίζω το ρολό με το μπέικον, ρεγγατο, καρότο, σελινοριζα, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά (που έχω προηγουμένως ανακατέψει).

  2. 2

    Βάζω στο δίχτυ, άλατοπιπερωνω.

  3. 3

    Μαρινάρω όλο το βράδυ στο κρασί + πορτοκάλι + μισή σελινοριζα σε κομματάκια + 1 κρεμμυδι, 1 σκ. σκόρδο.

  4. 4

    Ψήνω την άλλη μέρα σε γάστρα στο φούρνο για 3 ώρες περίπου στους 180-190 βαθμούς, αφού το περιχύσω με την μαρίναρα και το λεμόνι.

  5. 5

    Βάζω και πατατουλες αν θέλω.

  6. 6

    Το γυρίζω ανά διαστήματα.

Αντιδράσεις

Από

conycook
conycook @cook_8460651
στις