Χοιρινό ρολό γεμιστό
Χοιρινό ρολό γεμιστό με μπέικον, τυρί και λαχανικά.
Υλικά
-
2,5 κιλά σπάλα σε ανοιχτό φιλέτο για να μπει μετά σε δίχτυ
-
100 γρ. μπέικον σε μικρά κομματάκια
-
100 γρ. ρεγγατο τριμμένο (ή κεφαλοτύρι)
-
2 καρότα τριμμένα
-
1 μικρη σελινοριζα σε κομματάκια (μισή στην γέμιση , μισή στην μαρίναρα)
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ένα στην γέμιση , ένα στην μαρίναρα)
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα (2 στην γέμιση , 1 στην μαρίναρα)
-
1 πιπεριά κέρατο (σε μικρά τετραγωνάκια)
-
Αλάτι, πιπέρι
-
1/2 φλ.χυμό πορτοκαλιού
-
1/2 φλ. χυμό λεμονιού
-
1 ποτηράκι κρασί (κόκκινο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Γεμίζω το ρολό με το μπέικον, ρεγγατο, καρότο, σελινοριζα, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά (που έχω προηγουμένως ανακατέψει).
-
2
Βάζω στο δίχτυ, άλατοπιπερωνω.
-
3
Μαρινάρω όλο το βράδυ στο κρασί + πορτοκάλι + μισή σελινοριζα σε κομματάκια + 1 κρεμμυδι, 1 σκ. σκόρδο.
-
4
Ψήνω την άλλη μέρα σε γάστρα στο φούρνο για 3 ώρες περίπου στους 180-190 βαθμούς, αφού το περιχύσω με την μαρίναρα και το λεμόνι.
-
5
Βάζω και πατατουλες αν θέλω.
-
6
Το γυρίζω ανά διαστήματα.
Σχόλια (6)