Χοιρινό - ρολό λουκούμι!

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
Panagiotopoulou, 25.12.08

Περιγραφή

Πανεύκολη συνταγή με εκπληκτικό αποτέλεσμα!


Συνταγή από:

Panagiotopoulou

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά χοιρινό
  • 500 γρ Ενταμ
  • 500 γρ ζαμπόν
  • πιπεριά (προεραιτικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Φούρνου
Σερβίρει: 8 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κρεατάκι σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε-περίπου 2 εκ πάχος.
  2. Κόβουμε το τυρί και το ζαμπόν σε κομματάκια 2 εκατ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Αραδιάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το φορμάρουμε να γίνει ρολό.
  5. Ανοίγουμε το φούρνο στους 80-100 βαθμούς και το ξεχνάμε για 6-7 ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οσο πιο λιγη θερμοκρασία τόσο πιο πολύ ώρα το αφήνουμε. Εγώ το ψήνω απο βραδύς μέχρι το μεσημέρι στους 50 βαθμούς.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 2-4-09  
    Φαίνεται καλό !!!!
    Θα μπορούσες να μου πείς πώς ειναι οταν
    βγαίνει απο το φούρνο? Δηλαδή κοβεται οπως το ρολο?
    #
    Σχόλιο από Panagiotopoulou, 3-4-09  
    Ακριβώς. Με τις ώρες ενώνονται όλες οι γεύσεις και είναι μούρλια.
    Ξέχασα να πω ότι το βάζουμε στους 50 και αέρα.
    Αν θέλεις επίσης πρόσθεσε και πιπεριά για πιο ιδιαίτερη γεύση. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 28-4-09  
    Συγνωμη που επανερχομαι αλλα εχω απορια σχετικα με το τυλιγμα στη λαδοκολα Πρεπει να το δεσω; Πως ακριβως το κανεις; Δεν θελω να διαλυθει
    #
    Σχόλιο από Panagiotopoulou, 28-4-09  
    Επειδή θα χάσει αρκετο απο το αρχικο του μεγεθος θα το κανεις σαν καλαμελιτσα στα πλαινα πολύ πολύ σφιχτο
    #
    Σχόλιο από Ginger, 28-4-09  
    Συγγνώμη, οι 50 βαθμοί δεν είναι επικίνδυνοι; Είναι πολύ χαμηλοί για ψήσιμο και ειδικά κρέατος. Είναι σαν να έχεις το φαγητό έξω στη ζέστη κάτω απ' τον ήλιο.
    #
    Σχόλιο από teod, 12-5-11  
    Αν είχε και άλλα πηρουνάκια θα τα έβαζα όλα. Το έφτιαξα τις προάλλες και το απολαύσαμε με την παρέα και ήταν εντυπωσιακό και νοστιμότατο. Με τι το συνοδεύεις;

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 2-4-09  
    Φαίνεται καλό !!!!
    Θα μπορούσες να μου πείς πώς ειναι οταν
    βγαίνει απο το φούρνο? Δηλαδή κοβεται οπως το ρολο?
    #
    Σχόλιο από Panagiotopoulou, 3-4-09  
    Ακριβώς. Με τις ώρες ενώνονται όλες οι γεύσεις και είναι μούρλια.
    Ξέχασα να πω ότι το βάζουμε στους 50 και αέρα.
    Αν θέλεις επίσης πρόσθεσε και πιπεριά για πιο ιδιαίτερη γεύση. Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από KIDMAN, 28-4-09  
    Συγνωμη που επανερχομαι αλλα εχω απορια σχετικα με το τυλιγμα στη λαδοκολα Πρεπει να το δεσω; Πως ακριβως το κανεις; Δεν θελω να διαλυθει
    #
    Σχόλιο από Panagiotopoulou, 28-4-09  
    Επειδή θα χάσει αρκετο απο το αρχικο του μεγεθος θα το κανεις σαν καλαμελιτσα στα πλαινα πολύ πολύ σφιχτο
    #
    Σχόλιο από Ginger, 28-4-09  
    Συγγνώμη, οι 50 βαθμοί δεν είναι επικίνδυνοι; Είναι πολύ χαμηλοί για ψήσιμο και ειδικά κρέατος. Είναι σαν να έχεις το φαγητό έξω στη ζέστη κάτω απ' τον ήλιο.
    #
    Σχόλιο από teod, 12-5-11  
    Αν είχε και άλλα πηρουνάκια θα τα έβαζα όλα. Το έφτιαξα τις προάλλες και το απολαύσαμε με την παρέα και ήταν εντυπωσιακό και νοστιμότατο. Με τι το συνοδεύεις;

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό του ψ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ