Χοιρινό ρολό με σάλτσα μήλου
Γιορτινή συνταγή με χοιρινό ρολό και σάλτσα πράσινου μήλου.Εύκολη συνταγή με κύριο συστατικό το πρασινο μήλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
ΔιευκρινήσειςΤο κρασί Μαδέραπρόκειται για κρασί που παράγεται στην Πορτογαλία από ποικιλίες άσπρων σταφυλλιών. Πρόκειται για αρωματικό κρασάκι πολλων χρόνων παλαίωσης! Εάν δεν βρίσκετε το κρασάκι αυτό μπορείτε να το αντικαταστίσετε με σαγκρια! Γίνετε εξισου νόστιμο.Εάν δεν έχετε φρέσκο ζωμό κρέτος προσθέστε 2 κύβους ζωμό κρέτος knor.Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
1 κιλό ρολό χοιρινό
-
1/2 ποτήρι κρασί Μαδέρα (εάν δεν έχετε Μαδέρα, προσθέστε κρασί σαγκριά)
-
θυμάρι
-
2 φύλλα δάφνη
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
Για την σάλτσα
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
40 γρ. αλεύρι
-
40 γρ. βούτυρο
-
1 ποτήρι κρασί Μαδέρα
-
3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος
-
2 πράσινα μήλα κομμένα σαν σπιρτόξυλα
-
150 γρ. κρέμα γάλακτος
-
αλάτι
-
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το χοιρινό ρολό με λίγο ελαιόλαδο, το θυμάρι και τη δάφνη και το σωτάρετε καλά απ' όλες τις πλευρές.
-
2
Σβήνετε με το κρασί, αλατιπιπερώνετε και περιμένετε να εξατμιστεί το άλκοολ.
-
3
Βάζετε την κατσαρόλα ή μεταφέρετε το κρέας σε άλλο πυρίναχο σκεύος και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Μετά από τα πρώτα 30 λεπτά σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της ή με χαρτί ψησίματος.
-
4
Παράλληλα ετοιμάζεται την σάλτσα. Τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι στο βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά.
-
5
Προσθέστε λίγο - λίγο τον ζωμό και το κρασί. Αλατίζετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε την σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10' ανακατεύοντας συχνά,
-
6
Μόλις βγάλετε την σάλτσα από τη φωτιά τη σουρώνετε, ρίχνετε μέσα τα μήλα και την κρέμα γάλακτος, αναμειγνύετε και την αφήνετε να κρυώσει!
Σχόλια (5)