κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό ρόστο με δεντρολίβανο και μπύρα
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ @cook_8459925
,ΕΛΛΑΔΑ

Πρόκειται μια Κεφαλλονίτικη συνταγή η οποία περιλαμβάνει χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκκαλο, μέσα σε δίχτυ (ρολό), το οποίο ψήνουμε στη γάστρα αφού προσθέσουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας, δηλ. δεντρολίβανο, σκόρδο, λάδι και μπύρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το δίχτυ και τεμαχίζουμε το ρολό. Δεν θα βγουν στρογγυλές φέτες αλλά ακανόνιστα, μάλλον, κομμάτια.Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.Ιδανικό κρέας για μπουφέ, για πολλά άτομα, επειδή αρέσει πολύ και είναι και οικονομικό.Αν μας περισέψει, διατηρείται μέσα σε γυάλα, με το λαδάκι του (όπως τα σύγκλινα της Μάνης), και το βγάζουμε για κρασομεζέ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
  1. 2 κ. χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκκαλο, σε δίχτυ
  2. 3 κούπες ελαιόλαδο
  3. 1 μεγάλο κουτί μπύρας
  4. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατωπιπερώνουμε το χοιρινό ρολό και μπήγουμε κομμάτια σκόρδου παντού, γύρω-γύρω σε όλο το ρολό.

  2. 2

    Τοποθετούμε ενα πλατύ και ρηχό σκεύος στο μάτι της κουζίνας, ριχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, σωτάρουμε το χοιρινό ρολό (με το δύχτι) καλά καλά, από όλες του τις πλευρές, να κάνει κρούστα.

  3. 3

    Σβήνουμε με τη μπύρα.

  4. 4

    Αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στο μάτι, να πάρει μία βράση.

  5. 5

    Κατόπιν μεταφέρουμε το φαγητό στη γάστρα, προσθέτουμε και το δεντρολίβανο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3 ώρες περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

golfo
golfo @cook_8452627
ωραοτατο φαγητο το κανουμε συνηθως σε γορτες,αλλα με κρασι. με μπυρα δεν το εχω δοκιμασει πρεπει να ειναι καλο.

Από

Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ @cook_8459925
στις
,ΕΛΛΑΔΑ