Χοιρινό σνίτσελ με κασέρι στο φούρνο
Γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο. Ότι πρέπει για όσους έχουν δυσκολία στο μάσημα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το κασέρι είναι Μυτηλήνης πικάντικο θα γίνει το φαγητό σούπερ! Δεν θα προλάβει να φτάσει στο τραπέζι. Μην το αφήσετε να στεγνώσει στο ψήσιμο, γιατί το ζουμάκι που κάνει, με ενα ρυζάκι ή ένα πουρέ συνοδεία απογειώνει. Τουλάχιστον εγώ τρελαίνομαι!!! Και φυσικά πάντα η ποσότητες είναι θέμα γεύσης του καθενός. Προσαρμώστε στα δικά σας δεδομένα. Αν θέλετε πάνω απο το κασέρι για πιο όμορφο και νόστιμο αποτέλεσμα στολίστε με ροδέλες πράσινης πιπερίας. Επίσης για να αποφύγετε το αλουμινόχαρτο αν έχετε δυνατό φούρνο βάλτε το τυρί στα μισά του ψησίματος. Καλή όρεξη!!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
4-6 κομμάτια σνίτσελ χοιρινό
-
3-4 μεγάλες ντομάτες
-
1/2 κιλό κασέρι τριμένο
-
1 φλυτζάνι πουμαρό ελαφρώς αραιωμένο
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ.
-
2
Παίρνουμε ένα ταψάκι που να χωράει τα σνίτσελ στρωμμένα και το βουτυρώνουμε πολύ καλά.
-
3
Στρώνουμε τα σνίτσελ στο ταψί ετσι ώστε να καλυφτεί όλος ο πάτος και να μην πολυκαβαλάνε τα σνίτσελ μεταξύ τους. Η στρώση στα σνίτσελ να μην είναι απλωτή, να είναι σουφρωμένα.
-
4
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες οχι πολύ χοντρές (για να μην μείνουν ωμές) και τις στρώνουμε πάνω στα σνίτσελ.
-
5
Ρίχνουμε το αραιωμένο πουμαρό.
-
6
Απο πάνω στρώνουμε ενα παχύ στρώμα κασέρι.
-
7
Αν ο φούρνος είναι πολύ δυνατός σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι και το αφαιρούμε προς το τέλος του ψησίματος ίσα για να ροδίσει το κασεράκι.
-
8
Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180-200 για 20-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Σχόλια (60)