MarBo
MarBo @cook_8449589

Χοιρινό, λουκούμι! Είναι πολύ ωραίο φαγητό για γιορτές και όχι μόνο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την είχα δει περυσι στη μαγειρική της Ε. Μενεγάκη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
  1. 2 κιλά Χοιρινό Λαιμό (ολόκληρο το κομμάτι)
  2. 1/4 κούπας σόγια σως
  3. 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  4. 1-2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
  5. 1 κομματάκι τριμμένο τζίντζερ ή σκόνη τζίντζερ
  6. 1/2 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών για κρέας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε με όλα τα υλικά μια μαρινάδα. Παίρνουμε το χοιρινό και του κάνουμε μικρές εγκοπές με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία. Το αλείφουμε καλά με τη μαρινάδα και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για 12 ώρες τουλάχιστον.

  2. 2

    Για να το ψήσουμε, βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί που θα κλείσουμε καλά με αλουμινόχαρτο ή σε μια γάστρα και κρατάμε τη μαρινάδα. Το ψήνουμε στους 220c για μισή ώρα

  3. 3

    Και στη συνέχεια χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180 και το ψήνουμε για άλλες 2 ώρες αλοίφοντας το με τη μαρινάδα που είχαμε κρατήσει, ανά διαστήματα. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγες πατάτες μαζί στη γάστρα.

  4. 4

    Επίσης μπορούμε να το αφήσουμε όλο το βράδυ στο φούρνο στους 50c και μετα να το ψήσουμε για άλλες 2 ώρες στους 180. Προσοχή στα υγρά που θα έχει το φαγητό! Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε νερο!

Αντιδράσεις

Από

MarBo
MarBo @cook_8449589
στις