κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό στην γάστρα με essence barbecue
trelenioum
trelenioum @cook_8471316

Ότι κάνεις στην πήλινη την γάστρα γίνεται λουκούμι... Ήθελα χοιρινό στην γάστρα άλλα ήθελα και σως μπάρμπεκιου.... και το έκανα μαζί. Βγήκε νοστιμότατο και με πολύ ενδιαφέρουσα γεύση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

138 Minutes
4 μερίδες
  1. 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μερίδες
  2. 1 πιπεριά κίτρινη
  3. 1 κιλό πατάτες
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  5. 2 κ.σ. μέλι
  6. 3 κ.σ. κέτσαπ
  7. 3 κ.σ. σως σόγιας
  8. 1 κ.γ. κάρυ
  9. 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  10. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  11. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το χοιρινό και το βάζουμε στην γάστρα. Κόβουμε σε κύβους ή σε λεπτές ροδέλες τις πιπεριές, τις πατάτες σε φέτες στρογγυλές (ή όπως επιθυμείτε), ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα βάζουμε και αυτά στην γάστρα.

  2. 2

    Αλατίζουμε τα υλικά που είναι στην γάστρα μας.

  3. 3

    Στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το πιπέρι και το κάρυ, και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  4. 4

    Περιχύνουμε τα υλικά στην γάστρα.

  5. 5

    Προσθέτουμε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό.

  6. 6

    Πιπερώνουμε και ρίχνουμε το κάρυ.

  7. 7

    Περιχύνουμε με το λάδι μας.

  8. 8

    Ψήνουμε με το καπάκι κλειστό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω κάτω για 1 ώρα και 30 λεπτά και για ακόμα 30 λεπτά χωρίς το καπάκι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

despinal
despinal @despinal
Καταπληκτικό, έγινε λουκούμι! Και οι οδηγίες αναλυτικότατες! Την επόμενη φορά απλά θα βάλω ελάχιστα λιγότερο μέλι.

Από

trelenioum
trelenioum @cook_8471316
στις