κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινός γύρος σπιτικός εύκολα και γρήγορα
aliki_ma
aliki_ma @aliki_ma
Poros,ΕΛΛΑΔΑ

Χοιρινός γύρος σπιτικός εύκολα και γρήγορα, που θα λατρέψουν όλοι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις έτοιμες πίτες για σουβλάκι ή αν έχετε χρόνο και διάθεση να φτιάξετε δικές σας ακολουθώντας κάποια από τις συνταγές που υπάρχουν εδώ στο σάιτ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την είδε κάποια στιγμή ο άντρας μου (που δεν μαγειρεύει αλλά του αρέσει να τρώει) στην τηλεόραση μάλλον στην εκπομπή της Ψυχούλη στον ΣΚΑΪ και προσπάθησε να μου την περιγράψει. Εάν δεν έχετε σχαροτήγανο ή έχετε και δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, γίνεται μια χαρά και στο φούρνο στο γκρίλ. Επίσης εάν δεν έχετε το ειδικό σφυρί της κουζίνας για να "χτυπήσετε" τις μπριζόλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε βαρύ π.χ. ποτήρι νερού με χοντρό πάτο ή γυάλινο βάζο κλπ (με προσοχή όμως). Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
  1. 6 μπριζόλες χοιρινές λαιμού, λεπτοκομμένες και χωρίς κόκκαλο
  2. 6 φέτες μπέϊκον
  3. αλάτι
  4. πιπέρι
  5. ρίγανη
  6. κάρρυ
  7. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απλώνουμε σε πάγκο τις μπριζόλες, τις χτυπάμε για να τις ανοίξουμε και να τις λεπτύνουμε περισσότερο. Τις αλείφουμε με λίγο λάδι και μουστάρδα και τις καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και κάρρυ και πάπρικα γλυκιά (μεταξύ μας προσθέτουν φοβερή γεύση).

  2. 2

    Στις 3 μπριζόλες, απλώνετε από δύο φέτες μπέϊκον και μία φέτα καπνιστό τυρί και βάζετε αποπάνω τις άλλες 3 μπριζόλες. Έχουμε φτιάξει έτσι 3 "σάντουιτς" από μπριζόλες.

  3. 3

    Στη συνέχεια, ξαναχτυπάμε τις μπριζόλες, με το ειδικό εργαλείο ή κάτι άλλο βαρύ, για να ενωθούν καλύτερα οι μπριζόλες μεταξύ τους.

  4. 4

    Έχουμε ζεστάνει ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τις μπριζόλες μέχρι να ξεροψηθούν. Η διάρκεια του ψησίματος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Συνήθως όμως δεν θέλει πάνω από 5-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.

  5. 5

    Μόλις ψηθούν, τις βγάζετε από τη φωτιά και τις αφήνετε 5 λεπτά σε ξύλο κοπής για να σταθούν πριν τις ψιλοκόψετε σε πολύ λεπτές λωρίδες.

  6. 6

    Ο γύρος είναι έτοιμος και μπορείτε να τον τυλίξετε σε πίτες προσθέτοντας τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα, πατάτες, μαρούλι ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε ή ακόμη και να τον φάτε σκέτο.

  7. 7

    Κανείς δεν θα πιστέψει ότι τον φτιάξατε στο σπίτι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

Amigdalo
Amigdalo @Lemariana
Ο καλύτερος γύρος που φάγαμε ποτε
Τρελαμενη όλη οι οικογένεια και φιλοι

Από

aliki_ma
aliki_ma @aliki_ma
στις
Poros,ΕΛΛΑΔΑ