Χωριάτικη μακαρονάδα σε πουγγιά

Bαθμολογία: 4.9
       
 
20 ψήφοι
LUCKY, 06.08.08

Περιγραφή

Λατρεύω αυτή τη συνταγή γιατί απλά είναι γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη.

Χωριάτικη μακαρονάδα σε πουγγιά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακ. μακαρόνια Νο10
  • πελτέ απο δύο ώριμες ντομάτες
  • μαύρες ελιές χωρίς κουκ/τσι κομμένες σε ρόδες
  • 250γρ τυρί φέτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • αλουμινόχαρτο κομμένο σε 4 μεγάλα κομμάτια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτου βάζουμε 1 μερίδα μακαρόνια και στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τη φέτα, τις ελιές, το κρεμμυδάκι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τέλος 1 κ.σ λάδι σε κάθε πουγγί.
  3. Κλείνουμε τα πουγγιά, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180.
  4. Τα σερβίρουμε κλειστά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε σε κάθε πουγγί 1 σκελίδα σκόρδο.

Σχετικές συνταγές

Μακαρόνια στο λαδόχαρτο Μακαρόνια στο λαδόχαρτο
4.5
       
       
(6)

    30 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nikolas, 17-8-08  
    φαινετε πολυ καλο
    θα το δοκιμασς μιας και ειμαι μακαρονας...
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 17-8-08  
    Κάνω ακριβώς την ίδια...!!!!αλλά πάλι επειδή εγώ πάλι ανατριχιάζω την αίσθηση που δίνει το πιρούνι όταν ακουμπάει στο αλουμινόχαρτο και μετά στο στόμα, το έχω γυρίσει στο πήλινο. Και με τριμμένο τυράκι από πάνω,γίνεται τέλεια.
    #
    Σχόλιο από LUCKY, 18-8-08  
    Νικόλα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις......
    #
    Σχόλιο από nikolas, 18-8-08  
    το εφτιαξα σημερα...παρα παρα παρα πολυ καλο...ευκολο,γρηγορο και πολυ νοστιμο...και πολυ ελαφρυ φαγητο...!!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 12-9-08  
    Εύκολο ,γρήγορο, ελαφρύ, ξετρελαθήκαμε οικογενειακώς. Πρόσθεσα σκόρδο και κόκκινη πιπεριά,και για πιο πικάντικη γεύση και λίγο ροκφόρ.Πεντανόστιμο!!!!!
    #
    Σχόλιο από LUCKY, 15-9-08  
    Χέρομαι που σου άρεσε,και εγώ βάζω Σκόρδο απλά βάζω σε κάθε πουγγί μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και την βγάζω μόλις ανοίξω το πουγγί για να πάρει μόνο το άρωμα....
    #
    Σχόλιο από Ginger, 15-9-08  
    Δεν κατάλαβα καλά το εξής: τι βάζουμε, πελτέ ή ντομάτα ώριμη, αλλά φρέσκια;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 15-9-08  
    Εγώ Ginger έτριψα φρέσκια τομάτα στον χοντρό τρίφτη και έγινε πού ελαφρύ,και νόστιμο, τώρα δεν ξέρω αν στη συνταγή εννοεί πελτέ ντομάτας:-)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 15-9-08  
    φαινεται πολυ ωραια και νοστιμη...αλλα κανει να ψηθει στο αλουμινοχαρτο??αν το βαζαμε σε λαδοκολλα?
    #
    Σχόλιο από LUCKY, 17-9-08  
    Αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή στη λαδόκολα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα το φαγητό. Εγώ προτιμω το αλουμινόχαρτο γιατι διατηρεί τη θερμοκρασία για πιο πολύ ώρα όταν τη σερβίρης αλλα και γιατί ψήνετε πιο γρήγορα. Οσο αφορά τη σάλτσα προτίμω την φρέσκια ντομάτα αλλά και πέλτε να βάλεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από ΛΙAΚΙ, 15-9-09  
    Την φτιάχνω και εγώ αυτην την συνταγή, είναι πολυ νοστιμή και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από jemma, 29-1-10  
    ειναι η αγαπημενη μου συνταγη για μακαρονια φουρνου!!την λατρευω την φετα με την ντοματα και τα μακαρονια παρεουλα!!!!αλλα και εγω το κανω σε πηλινο!γιατι μας παιδευει λιγο στο αλουμινοχαρτο!τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 26-2-10  
    Μπορούμε να το κάνουμε σε πυρέξ?
    Αν ναι, πρέπει να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο από πάνω???
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-3-10  
    Πολύ νόστιμη και γρήγορη συνταγή.
    Την έκανα σε λαδόκολλα και την σκέπασα απο πάνω με το αλουμινόχαρτο, γιατί κι εμένα δεν μ'αρέσει η αίσθηση που μου αφήνει το αλουμινόχαρτο.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 15-3-10  
    Πολύ νόστιμη η συνταγή σου LUCKY....μοσχοβολάει Ελλάδα!!!!
    #
    Σχόλιο από kanelitsa, 2-6-10  
    Ως γνήσια μακαρονού, έχω να πω ότι είναι εξαιρετική συνταγή!!! Δε φανταζόμουν πόσο πολύ ταιριάζουν τα μακαρόνια με τη φέτα και τη ρίγανη...τρομερή γεύση!!! Και εγώ στο πήλινο τα έφτιαξα, στο οποίο είχα βάλει λαδόκολλα.
    #
    Σχόλιο από eirinouli, 17-6-10  
    πολύ καλή συνταγή...αν και δεν διαφέρει πολύ από μια απλή μακαρονάδα, η ιδέα με το αλουμινόχαρτο κάνει την διαφορά και θυμίζει σα να είναι φούρνου... 5 πιρουνάκια από εμένα...
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 9-7-10  
    Επειδή μ'αρέσει πολύ αυτή η ιδέα αν και δεν είμαι πολύ της ελιάς όταν έφαγα έξω μακαρονάδα ελληνική τρελλάθηκα μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε?μάυρες ελιές χωρίς κουκούτσι τις βρίσκουμε έτοιμες ή εμείς καθόμαστε?
    #
    Σχόλιο από dcroula, 9-7-10  
    Υπάρχουν έτοιμες, κομμένες σε ροδέλες, σε μεγάλα Σ/Μ. Υπάρχουν και πράσινες.
    #
    Σχόλιο από anthoulini_90, 29-7-10  
    Τελεια μου εγινε!
    δεν εβαλα τις ελιες ομως γιατι δεν μου αρεσουν και τα εψησα σε πυρεξ σκεπασμενο με αλουμινοχαρτο! Φανταστικα εγιναν!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    28 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από nikolas, 17-8-08  
    φαινετε πολυ καλο
    θα το δοκιμασς μιας και ειμαι μακαρονας...
    #
    Σχόλιο από Στέφη, 17-8-08  
    Κάνω ακριβώς την ίδια...!!!!αλλά πάλι επειδή εγώ πάλι ανατριχιάζω την αίσθηση που δίνει το πιρούνι όταν ακουμπάει στο αλουμινόχαρτο και μετά στο στόμα, το έχω γυρίσει στο πήλινο. Και με τριμμένο τυράκι από πάνω,γίνεται τέλεια.
    #
    Σχόλιο από LUCKY, 18-8-08  
    Νικόλα περιμένω να μου πεις εντυπώσεις......
    #
    Σχόλιο από nikolas, 18-8-08  
    το εφτιαξα σημερα...παρα παρα παρα πολυ καλο...ευκολο,γρηγορο και πολυ νοστιμο...και πολυ ελαφρυ φαγητο...!!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 12-9-08  
    Εύκολο ,γρήγορο, ελαφρύ, ξετρελαθήκαμε οικογενειακώς. Πρόσθεσα σκόρδο και κόκκινη πιπεριά,και για πιο πικάντικη γεύση και λίγο ροκφόρ.Πεντανόστιμο!!!!!
    #
    Σχόλιο από LUCKY, 15-9-08  
    Χέρομαι που σου άρεσε,και εγώ βάζω Σκόρδο απλά βάζω σε κάθε πουγγί μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και την βγάζω μόλις ανοίξω το πουγγί για να πάρει μόνο το άρωμα....
    #
    Σχόλιο από Ginger, 15-9-08  
    Δεν κατάλαβα καλά το εξής: τι βάζουμε, πελτέ ή ντομάτα ώριμη, αλλά φρέσκια;
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 15-9-08  
    Εγώ Ginger έτριψα φρέσκια τομάτα στον χοντρό τρίφτη και έγινε πού ελαφρύ,και νόστιμο, τώρα δεν ξέρω αν στη συνταγή εννοεί πελτέ ντομάτας:-)
    #
    Σχόλιο από alessandra, 15-9-08  
    φαινεται πολυ ωραια και νοστιμη...αλλα κανει να ψηθει στο αλουμινοχαρτο??αν το βαζαμε σε λαδοκολλα?
    #
    Σχόλιο από LUCKY, 17-9-08  
    Αν θέλετε να κάνετε τη συνταγή στη λαδόκολα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα το φαγητό. Εγώ προτιμω το αλουμινόχαρτο γιατι διατηρεί τη θερμοκρασία για πιο πολύ ώρα όταν τη σερβίρης αλλα και γιατί ψήνετε πιο γρήγορα. Οσο αφορά τη σάλτσα προτίμω την φρέσκια ντομάτα αλλά και πέλτε να βάλεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
    #
    Σχόλιο από ΛΙAΚΙ, 15-9-09  
    Την φτιάχνω και εγώ αυτην την συνταγή, είναι πολυ νοστιμή και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από jemma, 29-1-10  
    ειναι η αγαπημενη μου συνταγη για μακαρονια φουρνου!!την λατρευω την φετα με την ντοματα και τα μακαρονια παρεουλα!!!!αλλα και εγω το κανω σε πηλινο!γιατι μας παιδευει λιγο στο αλουμινοχαρτο!τελεια!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-3-10  
    Πολύ νόστιμη και γρήγορη συνταγή.
    Την έκανα σε λαδόκολλα και την σκέπασα απο πάνω με το αλουμινόχαρτο, γιατί κι εμένα δεν μ'αρέσει η αίσθηση που μου αφήνει το αλουμινόχαρτο.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 15-3-10  
    Πολύ νόστιμη η συνταγή σου LUCKY....μοσχοβολάει Ελλάδα!!!!
    #
    Σχόλιο από kanelitsa, 2-6-10  
    Ως γνήσια μακαρονού, έχω να πω ότι είναι εξαιρετική συνταγή!!! Δε φανταζόμουν πόσο πολύ ταιριάζουν τα μακαρόνια με τη φέτα και τη ρίγανη...τρομερή γεύση!!! Και εγώ στο πήλινο τα έφτιαξα, στο οποίο είχα βάλει λαδόκολλα.
    #
    Σχόλιο από eirinouli, 17-6-10  
    πολύ καλή συνταγή...αν και δεν διαφέρει πολύ από μια απλή μακαρονάδα, η ιδέα με το αλουμινόχαρτο κάνει την διαφορά και θυμίζει σα να είναι φούρνου... 5 πιρουνάκια από εμένα...
    #
    Σχόλιο από dcroula, 9-7-10  
    Υπάρχουν έτοιμες, κομμένες σε ροδέλες, σε μεγάλα Σ/Μ. Υπάρχουν και πράσινες.
    #
    Σχόλιο από anthoulini_90, 29-7-10  
    Τελεια μου εγινε!
    δεν εβαλα τις ελιες ομως γιατι δεν μου αρεσουν και τα εψησα σε πυρεξ σκεπασμενο με αλουμινοχαρτο! Φανταστικα εγιναν!
    #
    Σχόλιο από Marw P, 27-8-10  
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 4-9-10  
    λοιπον αυτη την ώρα η μακαροναδα μου ειναι στο φούρνο και ψηνεται, εγώ εστρωσα λαδόκολλα στο ταψάκι, εβαλα τα μακαρόνια και απο πάνω σκέπασα με λαδόκολλα!!! επανέρχομαι με πηρουνακια!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 26-2-10  
    Μπορούμε να το κάνουμε σε πυρέξ?
    Αν ναι, πρέπει να το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο από πάνω???
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 9-7-10  
    Επειδή μ'αρέσει πολύ αυτή η ιδέα αν και δεν είμαι πολύ της ελιάς όταν έφαγα έξω μακαρονάδα ελληνική τρελλάθηκα μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε?μάυρες ελιές χωρίς κουκούτσι τις βρίσκουμε έτοιμες ή εμείς καθόμαστε?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Μακαρονάδα αγάπη μου
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της butterfly_lilly
    Ζυμαρικά- Ρύζι
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της Κέλλη
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της ΘΕΟΠΙΣΤΗ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 151 αγαπημένων συνταγών, του/της KIKIAP