Χωριάτικο ψωμί
Νομίζω είναι το πιο εύκολο ψωμάκι που έφτιαξα μέχρι τώρα!!!Αγαπημένη συνταγή..Δοκιμαστε..
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι προτιμότερο η ζύμη να είναι αφρατη, μη βάλετε πάρα πολύ αλεύρι και γίνει σφιχτό το μείγμα. Η ζύμη μπορεί να χρειαστεί επιπλέον νερο.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
300 γραμ. χλιαρό νερό
-
2 σακουλάκια ξερή μαγιά
-
1 κ.γλ. ζάχαρη
-
1 κ.γλ. αλάτι
-
λίγο ξύδι
-
ελαιόλαδο
-
σουσάμι προαιρετικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνω σε ενα μπόλ το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
-
2
Προσθέτω λίγο-λίγο το νερό και ταυτόχρονα ανακατεύω.
-
3
Ρίχνω τώρα και το αλάτι και το ξύδι.
-
4
Ζυμώνω παρα πολύ καλα. Κατα διαστήματα ρίχνω ελαιόλαδο και ζυμωμω μέχρι να ενσωματώθει το μείγμα.
-
5
Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
-
6
Αφού φουσκώσει η ζύμη, την βάζω μέσα σε μια γάστρα ή ταψι.
-
7
Βρέχω τα χέρια μου με νερό και χαιδεύω το ζυμάρι να υγραθεί και ρίχνω μπόλικο σουσάμι.
-
8
Ψήνω σε μέτριο φούρνο για 50-60 λεπτά
Σχόλια (12)