Χωριάτικο ψωμί

Μαγειρεύτηκε 18 φορές
balantoula
balantoula @cook_8489464
,

Νομίζω είναι το πιο εύκολο ψωμάκι που έφτιαξα μέχρι τώρα!!!Αγαπημένη συνταγή..Δοκιμαστε..

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι προτιμότερο η ζύμη να είναι αφρατη, μη βάλετε πάρα πολύ αλεύρι και γίνει σφιχτό το μείγμα. Η ζύμη μπορεί να χρειαστεί επιπλέον νερο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 300 γραμ. χλιαρό νερό
  3. 2 σακουλάκια ξερή μαγιά
  4. 1 κ.γλ. ζάχαρη
  5. 1 κ.γλ. αλάτι
  6. λίγο ξύδι
  7. ελαιόλαδο
  8. σουσάμι προαιρετικά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνω σε ενα μπόλ το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.

  2. 2

    Προσθέτω λίγο-λίγο το νερό και ταυτόχρονα ανακατεύω.

  3. 3

    Ρίχνω τώρα και το αλάτι και το ξύδι.

  4. 4

    Ζυμώνω παρα πολύ καλα. Κατα διαστήματα ρίχνω ελαιόλαδο και ζυμωμω μέχρι να ενσωματώθει το μείγμα.

  5. 5

    Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

  6. 6

    Αφού φουσκώσει η ζύμη, την βάζω μέσα σε μια γάστρα ή ταψι.

  7. 7

    Βρέχω τα χέρια μου με νερό και χαιδεύω το ζυμάρι να υγραθεί και ρίχνω μπόλικο σουσάμι.

  8. 8

    Ψήνω σε μέτριο φούρνο για 50-60 λεπτά

Αντιδράσεις

Cooksnaps (18)

Σχόλια (12)

Από

balantoula
balantoula @cook_8489464
στις
,
Λατρεύω την μαγειρική και προσπαθώ να κάνω ωραία φαγητά και γλυκα για να τρώει ο αντρούλης μου.Άρχισα το μαγείρεμα απο τα 12 επειδή μου άρεσε αλλά κυρίως γιατί έπρεπε.Απο τότε μαγείρεύω συνεχώς.Μου αρέσει περισσότερο να φτιάχνω ψωμάκι και οποιοδήποτε φαγητό έχει ζουμάκι.
Δες περισσότερα