Χωριάτικος κόκορας στην χύτρα
Είναι ένα πολύ γρήγορο και νόστιμο Κρητικό φαγητό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ στο φαγάκι δεν βάζω καθόλου κρεμμυδάκι γιατί μου φαίνεται παίρνει την ωραία γεύση που έχει.
Υλικά
-
1 κοκοράκι χωριάτικο
-
1 φλυντζάνι ελαιόλαδο
-
1 φλυτζάνι κρασί λευκό
-
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
-
3 κουταλιές βαλσάμικο
-
1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο
-
αλάτι, πιπέρι, ρίγανι, βασιλικός
-
νεράκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε τον κόκορα με το ελαιόλαδο να πάρει λίγο χρωματάκι. Σβύνω με λίγο κρασί και βαλσάμικο.
-
2
Χαμηλώνω την φωτιά ρίχνω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, μέλι και λιγο νεράκι, για να καλύψω τον κόκορα.
-
3
Ανακατεύω και κλείνω την χύτρα και το αφήνω 20-25 λεπτά.Το φαγητό ειναι έτοιμο.
-
4
Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές, χυλοπίτες, μακαρόνια.
Σχόλια (8)