Χωρίζω αβγά
Θέλετε να χωρίσετε τους κρόκους από το ασπράδι σε πολλά αβγά; Κανένα πρόβλημα. Δείτε τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φυσικά με τον ιδιο τρόπο χωρίζουμε και ένα αβγό μόνο. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν χρειαζόμαστε το μικρό μπολ.Είναι πολύ σημαντικό να μην πέσει κρόκος μέσα στο ασπράδι μας, ειδικά αν πρόκειται να φτιάξουμε μαρέγκα. Εάν υπάρχει κρόκος δεν θα σας φουσκώσει σωστά.
Υλικά
-
όσα αυγά θέλετε να χωρίσετε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να χωρίσετε πολλά αβγά με ασφάλεια, χρειάζεστε τρία μπολ. Ένα μικρό για το κάθε αβγό, ένα για τα ασπράδια και ένα για τους κρόκους.
-
2
Σπάστε το αβγό προσεκτικά στην άκρη του μικρού μπολ. Κρατήστε το μεγαλύτερο μισό κέλυφος κάτω από το μικρότερο και αφήστε τον κρόκο να κάτσει ήρεμα στο μικρότερο μισό κέλυφος. Το ασπράδι θα πέφτει σιγά σιγά στο μπολ.
-
3
Περάστε τον κρόκο από το ένα μισό στο άλλο και αφήστε και το υπόλοιπο ασπράδι να πέσει στο μπολ.
-
4
Όταν μείνει μόνο ο κρόκος μέσα στο τσόφλι του αβγού, ρίξτε τον στο μπολ για τους κρόκους.
-
5
Μετά ρίξτε το ασπράδι που έχετε μαζέψει στο μικρό μπολ, μέσα στο μπολ για τα ασπράδια.
-
6
Τη διαδικασία αυτή να την κάνετε για κάθε ένα αβγό. Με τον τρόπο αυτό, ακόμα και αν γίνει κάποιο "ατύχημα" και σας πέσει κρόκος μέσα στο ασπράδι, θα έχετε χάσει μόνο ένα αβγό.
-
7
Υπάρχει βέβαια και ο εξής τρόπος, αρκεί να μη σιχαίνεστε να κρατήσετε το ωμό αβγόΣπάστε το τσόφλι και αφήστε το αβγό να πέσει στο χέρι σας, το οποίο θα έχετε πάνω από το μπολ για τα ασπράδια. Το ασπράδι θα περάσει μέσα από τα δάχτυλά σας και θα μείνει ο κρόκος ανέπαφος.
Σχόλια (8)