Χορταστική σαλάτα με μαυρομάτικα και τόνο καπνιστό
Μια σαλάτα με ιδιαίτερα έντονη γεύση, που μπορεί άριστα να αποτελέσει και το βασικό σου γεύμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείς αν θέλεις να βάλεις δυο τόνους καπνιστούς αλλά δεν το προτείνω γιατί λόγω του ότι είναι πολύ έντονη η γεύση και το άρωμά του, καλύπτει όλα τα υπόλοιπα. Επίσης, μπορείς να "δέσεις" τη σαλατούλα σου με 1-2 πατατούλες, κομμένες σε μικρούς κύβους, τις οποίες τις έχεις αφήσει να βράσουν τόσο, όσο να βγάζουν το άμυλό τους.
Υλικά
-
1/2 σακούλι μαυρομάτικα φασόλια
-
1 τόνο καπνιστό σε λάδι
-
1 τόνο σε νερό
-
6-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
1/3 μάτσο άνιθο
-
1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι (κατά προτίμηση πράσινο)
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουλιάζεις από βραδύς τα φασόλια και την επόμενη μέρα τα βράζεις με λίγο αλάτι όσο να ταιριάζουν στην γεύση σου.
-
2
Στραγκίζεις καλά τα φασόλια και τα ρίχνεις ξανά στην κατσαρόλα.
-
3
Στραγγίζεις το νερό από τον τόνο αλλά κρατάς το λάδι του καπνιστού.
-
4
Ανακατεύεις και χωρίζεις σε μικρά κομμάτια τους δυο τόνους σε ένα σκεύος και τους προσθέτεις στα φασόλια, μαζί με το λάδι.
-
5
Ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο και τα προσθέτεις κι αυτά.
-
6
Προσθέτεις τη ρίγανη, το λεμόνι και το ξύσμα, αλατοπιπερώνεις κατά το δοκούν κι ανακατεύεις με απαλές κινήσεις για να μην λοιώσουν τα φασόλια κι ο τόνος.
-
7
Σερβίρεται ζεστό σαν ορεκτικό ή κυρίως πιάτο και κρύο σαν σαλάτα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια