Χορτοφαγική μαγειρίτσα
Mαγειρίτσα με πολλά μανιτάρια, ρόκα και κρασί!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Χρ. Πέσκια από τον Γαστρονόμο.
Υλικά
-
500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 2 ή 4 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος
-
500 γρ. πλευρώτους κομμένα σε κυβάκια
-
700 γρ. πορτομπέλο κομμένα σε κυβάκια
-
2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη
-
3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
5 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1 κ.γλ. θυμάρι
-
1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
-
2 δαφνόφυλλα
-
250 ml. κρασί λευκό
-
80 ml. λάδι
-
5 αυγά
-
χυμό λεμόνι όσο θέλουμε
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σκουπίζουμε καλά με μια βρεγμένη πετσέτα τα μανιτάρια,αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια από τα πλευρώτους, κόβουμε το κάτω μέρος από τα λευκά και από τα πορτομπέλο αν είναι σκληρά, έπειτα τα κόβουμε.
-
2
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και το σέλερι με 2 κ.σ. λάδι για 4 λεπτά να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά,σβήνουμε με το κρασί,ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα,θυμάρι, και μαγειρεύουμε.
-
3
Σε τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια σε δόσεις. Πρώτα τα λευκά,μετά τα πορτομπέλο και τέλος τα πλευρώτους για 5 λεπτά το κάθα είδος. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
-
4
Ρίχνουμε αρκετό νερό να τα καλύπτει καλά και σιγοβράζουμε 20-30 λεπτά ξαφρίζοντας με μια κουτάλα κατά τη διάρκεια μαγειρέματος.
-
5
Τέλος προσθέτουμε τη ρόκα, το τζίντζερ και αν θέλουμε 1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη ή σπόρους,αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη.
-
6
Κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό μας. Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε σε δόσεις ζωμό φαγητού και αυγοκόβουμε την χορτοφαγική μας μαγειρίτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια