κύρια φωτογραφία συνταγής Χορτοκεφτέδες με γιαούρτι και δυόσμο
tjo
tjo @cook_8483520
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε όσους δεν αρέσει ο τραχανάς τον αντικαθιστούν με σιμιγδάλι!Η συνταγή είναι από το vita.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τους χορτοκεφτέδες
  2. 1 1/2 κιλό χόρτα (άγρια χόρτα, σπανάκι, σέσκουλα)
  3. 2 πράσα
  4. 1/2 φλυτζάνι γλυκό τραχανά
  5. 1 φλυτζάνι τριμμένη κεφαλογρα­βιέρα
  6. Αλάτι
  7. Πιπέρι
  8. Αλεύρι για το τηγάνισμα
  9. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  10. Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  11. 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  12. 1 ματσάκι δυόσμο
  13. 2 κουταλάκια ξύσμα λάιμ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζετε και πλένετε σχολαστικά τα χόρτα. Τα βάζετε σε μια λεκάνη με αλάτι και τα αφήνετε 15 λεπτά να μαραθούν. Στη συνέχεια, τα στύβετε με τα χέρια σας.

  2. 2

    Ψιλοκόβετε τα πράσα και το δυόσμο.

  3. 3

    Ξύνετε το λάιμ.

  4. 4

    Αναμειγνύετε τον τραχανά με λίγο καυτό νερό και τον αφήνετε να μαλακώσει.

  5. 5

    Αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ τα χόρτα με τα πράσα, την κεφαλογραβιέρα και τον τραχανά. Προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  6. 6

    Ζυμώνετε με τα χέρια καλά το μείγμα.

  7. 7

    Παίρνετε λίγο-λίγο από το μείγμα και το πλάθετε σε κεφτέδες.

  8. 8

    Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού αναμειγνύοντας το γιαούρτι με το δυόσμο και το ξύσμα λάιμ.

  9. 9

    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι. Αλευρώνετε έναν-έναν τους χορτοκεφτέδες και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
είναι μία πολύ καλή συνταγή την έχω κάνει και εγώ \nΚαλό είναι όμως να αναφέρουμε την πηγή τις συνταγής για τυχόν παρατράγουδα :)

Από

tjo
tjo @cook_8483520
στις
,Ελλάδα