litsa d
litsa d @cook_8467308
,

Η ηλιόλουστη Αττική μέρα προσφέρεται για μια βόλτα στις παρυφές του Υμηττού. Μετά το τελευταίο βροχόνερο η αναγέννηση της χλόης προ των οφθαλμών μας... άγρια χόρτα δειλά δειλά ξεφαντώνουν... αξιοποιήσιμα σε μια χωριάτικη χορτόπιτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσωπικά χρησιμοποιώ το μεγάλο ρηχό ταψί της κουζίνας για να είναι λεπτή η πίτα...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

65 Minutes
8-10 μερίδες
  1. 1 κιλό άγρια χόρτα
  2. 1 φλυτζάνα τριμμένη μυζήθρα της μαμάς
  3. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. 1 αυγό (προαιρετικά)
  5. άνηθο - μαιντανό
  6. λάδι, αλάτι, πιπέρι, σουσάμι
  7. 4 φύλλα ζύμης χειροποίητα (λεπτά)
  8. Ζύμη φύλλου
  9. 1/2 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  10. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  11. 1-1 1/2 κουταλιά ξύδι
  12. λίγο αλάτι
  13. χλιαρό νερό όσο πάρει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζω, πλένω και ζεματίζω αρκετά τα χόρτα

  2. 2

    Στραγγίζω σε σουρωτήρι το νερό τους

  3. 3

    Ρίχνω στα χόρτα όλα τα υπόλοιπα υλικά

  4. 4

    Ανοίγω τη ζύμη σε τέσσερα φύλλα

  5. 5

    Στρώνω σε μεγάλο λαδωμένο ταψί τα δύο φύλλα, αφού τα λαδώσω ενδιάμεσα, ρίχνω τη γέμιση του χόρτου και σκεπάζω με τα άλλα δύο φύλλα, αφού τα λαδώσω ενδιάμεσα

  6. 6

    Λαδώνω και αποπάνω

  7. 7

    Πασπαλίζω με σουσάμι και χαράζω με μαχαίρι για να αναπνέει όταν ψήνεται

  8. 8

    Ψήνω σε 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

golfo
golfo @cook_8452627
Λιτσάκι ωραιοτατη πιτα γινεται αυτη με τα αγρια χορτα.\nευχαριστω

Από

litsa d
litsa d @cook_8467308
στις
,
http//litsadimitropoulou.blogspot.gr/
Δες περισσότερα