Χορτόπιτα μούρλια

Bαθμολογία: 4.9444
       
 
18 ψήφοι
zanice, 22.03.09

Περιγραφή

Χορτόπιτα της Zanice, εύκολη και πολύ νόστιμη!!!!
Χορτόπιτα μούρλια

Τι χρειαζόμαστε:

Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα βράζουμε. (5 λεπτά περίπου)
  2. Αφού τα στραγγίσουμε τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον άνηθο.
  4. Βάζουμε πολύ λίγο αλάτι.
  5. Μόλις τσιγαριστούν βάζουμε τα υλικά μας στην ανοιχτή μας ζύμη (που την έχουμε βάλει σε λαδωμένο ταψί) και από πάνω τοποθετούμε την φέτα.
  6. Σκεπάζουμε την πίτα με την άλλη ζύμη με τον τρόπο που γνωρίζουμε, την λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο και την βάζουμε σε προθερμόμενο φούρνο τους 160 βαθ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην φοβόσαστε να κάνετε φίλες μου πίτες. Είναι εύκολες και πολύ υγιεινές.

Σχετικές συνταγές

    28 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Sol81, 6-4-09  
    έτσι την κάνω κι εγώ, απλά τελευταία βάζω μπόλικο μάραθο . Της δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση κι άρωμα. Α και συνηθως βάζω και φετούλα
    #
    Σχόλιο από zanice, 6-4-09  
    Συμφωνώ μαζί σου με το μάρανθο είναι πολύ ωραία και η φέτα τρίμα το ίδιο είναι.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 3-6-09  
    αχ ναι τώρα το ειδα....θα κανω σημερα που βρήκα ωραία χορταράκια στη λαική. Δυστυχώς δε βρίσκω μάραθο
    #
    Σχόλιο από Δεσποινα1963, 18-9-09  
    την καμαρωνω στο ....φουρνο!σε λιγο βγαινει....θα την τσακισουμε.μυριζει απιθανα.θα ειναι τελεια!ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από zanice, 18-9-09  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!!!!!!1
    #
    Σχόλιο από golfo, 24-9-09  
    η χορτοπιτα ειναι για μενα η καλυτερη πιτα!
    εγω δεν τα βραζω καθολου τα χορτα τα τριβω αρκετα με τα χερια μου και μαλακωνουν,και βαζω και λιγο τραχανα γλυκο μεσα,γινεται λουκουμι.
    φυλλο εννοειτε σπιτικο!
    Zanice ελπιζω να σου αρεσει η φωτο.
    #
    Σχόλιο από zanice, 24-9-09  
    Ναι golfo πολύ ωραία η φωτογραφία.Δεν ήξερα για το τραχανά, θα το δικιμάσω.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 26-1-10  
    Τέλεια πίτα, με όποια χόρτα κι αν έχει φτιαχτεί! Μόνο που την προτιμώ χωρίς τυρί :)
    Κλασική παραδοσιακή της γιαγιάς!
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-3-10  
    Zanice δεν χρειαζονται λογια!
    τα χουμε ξαναπει οτι ειναι απο τις καλυτερες πιτες.εγω βεβαια στο φυλλο βαζω και κατι αλλο που το κανει τραγανο.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από lenale, 10-3-10  
    Έτσι την κάνω κι εγώ και γίνεται σούπερ!!!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 19-3-10  
    Τέλεια πίτα!!!!!!
    Από χόρτα έβαλα μόνο παπαρούνες και κρεμυδάκια και έγινε ανάρπαστη......
    #
    Σχόλιο από golfo, 7-4-10  
    zanice αλλη μια φορα που την φτιαχνω οπως σου εχω γραψει παραπανω,και σημερα την εκανα με χορταρακια διαφορα που μου εφερε η φιλη μου η Σπυριδουλα απο το χωραφι της.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 21-5-10  
    ποσο την αφηνουμε στο φουρνο??
    περιπου... και μην μου πειτε οτι θα την δω και θα καταλαβω.. την εχω πατησει πολλες φορες!!!! :P μαλλον πειναω οταν μαγειρευω και δεν εχω υπομονη.. και βιαζομαι!!! χαχαχα!!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από zanice, 21-5-10  
    Θέλει περίπου 30 -40 λεπτά.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 26-5-10  
    την εφτιαξα με σπανακι και λιγο πρασο..
    εγινε μουρλιαααα!!! :)
    ευχαριστουμε!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 6-10-10  
    Τη φτιάχνω με σπανάκι, πράσο, πράσινο κρεμμυδάκι, μαρούλι και μια χούφτα φέτα τριμμένη...απλά τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 22-10-10  
    Μια πεντανόστιμη πιτούλα.Ευχαριστούμε!!
    #
    Σχόλιο από bokis, 22-11-10  
    πολύ ωραία ούτε εγώ βράζω τα χορταρικά
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-12-10  
    κατι τετοιες πιτες μονο 5 πιρουνακια περνουν!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-12-10  
    πωπω παιρνουν ηθελα να γραψω αχαχαχαχα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    19 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Sol81, 3-6-09  
    αχ ναι τώρα το ειδα....θα κανω σημερα που βρήκα ωραία χορταράκια στη λαική. Δυστυχώς δε βρίσκω μάραθο
    #
    Σχόλιο από Δεσποινα1963, 18-9-09  
    την καμαρωνω στο ....φουρνο!σε λιγο βγαινει....θα την τσακισουμε.μυριζει απιθανα.θα ειναι τελεια!ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από zanice, 18-9-09  
    Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!!!!!!1
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 26-1-10  
    Τέλεια πίτα, με όποια χόρτα κι αν έχει φτιαχτεί! Μόνο που την προτιμώ χωρίς τυρί :)
    Κλασική παραδοσιακή της γιαγιάς!
    #
    Σχόλιο από golfo, 3-3-10  
    Zanice δεν χρειαζονται λογια!
    τα χουμε ξαναπει οτι ειναι απο τις καλυτερες πιτες.εγω βεβαια στο φυλλο βαζω και κατι αλλο που το κανει τραγανο.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από lenale, 10-3-10  
    Έτσι την κάνω κι εγώ και γίνεται σούπερ!!!
    #
    Σχόλιο από cookstella, 19-3-10  
    Τέλεια πίτα!!!!!!
    Από χόρτα έβαλα μόνο παπαρούνες και κρεμυδάκια και έγινε ανάρπαστη......
    #
    Σχόλιο από golfo, 7-4-10  
    zanice αλλη μια φορα που την φτιαχνω οπως σου εχω γραψει παραπανω,και σημερα την εκανα με χορταρακια διαφορα που μου εφερε η φιλη μου η Σπυριδουλα απο το χωραφι της.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 6-10-10  
    Τη φτιάχνω με σπανάκι, πράσο, πράσινο κρεμμυδάκι, μαρούλι και μια χούφτα φέτα τριμμένη...απλά τέλεια!!!!
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 22-10-10  
    Μια πεντανόστιμη πιτούλα.Ευχαριστούμε!!
    #
    Σχόλιο από bokis, 22-11-10  
    πολύ ωραία ούτε εγώ βράζω τα χορταρικά
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-12-10  
    κατι τετοιες πιτες μονο 5 πιρουνακια περνουν!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 5-12-10  
    πωπω παιρνουν ηθελα να γραψω αχαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από zanice, 5-12-10  
    Ευχαριστώ Χαρούλα μου για τα πιρουνάκια.
    όσο για το ορθογραφικό λάθος μην σε νοιάζει εγώ συνέχεια κάνω...χαχαχα!!!!!!!11
    #
    Σχόλιο από eta, 26-1-12  
    30 με 40 λεπτά στους 160 βαθμούς με τίποτα. Τουλάχιστον όχι στο δικό μου φούρνο.Θέλει γύρω στη 1 ώρα και στο τέλος περίπου 15 λεπτά μόνο κάτω, όπως λέει και στη συνταγή του ανοίγματος φύλλου με τη μέθοδο του ήλιου. Το αποτέλεσμα νόστιμο αν και η ποσότητα των χόρτων ήταν μικρή τουλάχιστον για το ταψί με διάμετρο 34 που χρησιμοποίησα.
    #
    Σχόλιο από kalamaraki, 1-7-12  
    Πάρα πολύ νόστιμη κ εύκολη. Είχα γλιστρίδα κ ζεματισμένο σπανάκι, άνηθο, κρεμμυδάκια κ μπόλικη φέτα. Έβαλα κ μια χουφτίτσα τραχανά. Την έκανα με το "express φύλλο για πίτα" κ χρειάστηκε 45λεπτά στους 200βαθμούς. Βέβαια κάνω το κόλπο που έχει γράψει πολλές φορές η Γκόλφω. Την βάζω πρώτα στη τελευταία θέση για το μισό χρόνο ψησίματος κ μετά την ανεβάζω πάνω στη δεύτερη θέση για τον υπόλοιπο χρόνο. Από τότε που το κάνω καμία μου πίτα δεν μένει άψητη από κάτω ή να καεί. Ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από manioula, 3-11-12  
    ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ
    #
    Σχόλιο από hel_del, 28-1-13  
    Λατρεμένη χορτόπιτα!!!! Μαζί με το κρεμμύδι και τον άνηθο τσιγαρίζω και πράσο που το λατρεύω!!! Μπράβο, μπράβο για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από july88, 28-3-13  
    Τέλεια η χορτόπιτα!!!!!
    Εβαλα σπανλακι σεσκουλα και μυρώνια. Ισα ίσα που τα ζεμάτισα , δεν τα έβρασα.

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από stalitsa, 21-5-10  
    ποσο την αφηνουμε στο φουρνο??
    περιπου... και μην μου πειτε οτι θα την δω και θα καταλαβω.. την εχω πατησει πολλες φορες!!!! :P μαλλον πειναω οταν μαγειρευω και δεν εχω υπομονη.. και βιαζομαι!!! χαχαχα!!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από zanice, 21-5-10  
    Θέλει περίπου 30 -40 λεπτά.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από nefelangel, 17-8-11  
    Δε σκοπεύω να την κάνω άμεσα, αλλά επειδή το χειμώνα η γιαγιά και η πεθερά μου μου φέρνουν συχνά χόρτα και ο άντρας μου δεν τα τρώει νομίζω ότι η πίτα θα είναι μια καλή λύση. Σε ποια σκάλα του φούρνου πρέπει να ψηθεί; Όταν έκανα αυτό το φύλλο σε κοτόπιτα το κάτω έμεινε εντελώς ωμό.

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Sol81, 6-4-09  
    έτσι την κάνω κι εγώ, απλά τελευταία βάζω μπόλικο μάραθο . Της δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση κι άρωμα. Α και συνηθως βάζω και φετούλα
    #
    Σχόλιο από zanice, 6-4-09  
    Συμφωνώ μαζί σου με το μάρανθο είναι πολύ ωραία και η φέτα τρίμα το ίδιο είναι.
    #
    Σχόλιο από golfo, 24-9-09  
    η χορτοπιτα ειναι για μενα η καλυτερη πιτα!
    εγω δεν τα βραζω καθολου τα χορτα τα τριβω αρκετα με τα χερια μου και μαλακωνουν,και βαζω και λιγο τραχανα γλυκο μεσα,γινεται λουκουμι.
    φυλλο εννοειτε σπιτικο!
    Zanice ελπιζω να σου αρεσει η φωτο.
    #
    Σχόλιο από zanice, 24-9-09  
    Ναι golfo πολύ ωραία η φωτογραφία.Δεν ήξερα για το τραχανά, θα το δικιμάσω.
    #
    Σχόλιο από stalitsa, 26-5-10  
    την εφτιαξα με σπανακι και λιγο πρασο..
    εγινε μουρλιαααα!!! :)
    ευχαριστουμε!!!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 3-7-12  
    Την εκανα με σεσκουλα,πρασα,πρ.κρεμυδακια,μπολικο φρεσκο δυοσμο κ.πιπερια και προσθεσα 2 αυγα,1 φλ.του ελ.καφε ελαιολαδο 300 γρ.φετα και 1/2 φλ.τσαγιου κοσκινισμενο τραχανα για να τραβιξει τα υγρα.Τελεια πιτουλα.ΑΑΑΑ τον τραχανα τον κοσκινιζω και κραταω το πολυ ψιλο σε ενα βαζο για τις πιτες,δινει πολυ νοστιμια και δεν αφηνει το φυλλο νο λασπισει.
    Στο δικο μου φουρνο θελει 1 ωρα στους 200 βαθμους σε αντιστασεις.
    Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    συνταγες ανακατες
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της πινεζα
    πιτες
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Πίτες/Τάρτες κτλ
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της kalamaraki
    πίτες
    Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    πιτες,πιτσες, ζυμες αλμυρες
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x