κύρια φωτογραφία συνταγής Χορτοπιτάκια τηγανιού από την Κρήτη
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 κιλό άγρια χόρτα μαζί με σπανάκι
  2. 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
  3. 1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
  4. 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  5. 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. φύλλο Για το
  9. 1/2 κιλό αλεύρι
  10. 1 ποτήρι νερό
  11. 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  12. 1 κουταλάκι αλάτι
  13. 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  14. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα χορταρικά στο λάδι και στραγγίζουμε για 2-3 ώρες περίπου και αλατοπιπερώνουμε

  2. 2

    Ετοιμάζουμε τη ζύμη με τα παραπάνω υλικά και χωρίζουμε σε 3-4 μέρη

  3. 3

    Ανοίγουμε το φύλλο έτσι ώστε να γίνει λεπτό και κόβουμε κυκλικά κομμάτια διαμέτρου 10 εκατοστών

  4. 4

    Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι, διπλώνουμε και κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι

  5. 5

    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να ροδίσουν και από τις 2 μεριές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί