Χορτοπιτάκια τηγανιού από την Κρήτη
Υλικά
-
1 κιλό άγρια χόρτα μαζί με σπανάκι
-
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
-
1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
-
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
φύλλο Για το
-
1/2 κιλό αλεύρι
-
1 ποτήρι νερό
-
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
-
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα χορταρικά στο λάδι και στραγγίζουμε για 2-3 ώρες περίπου και αλατοπιπερώνουμε
-
2
Ετοιμάζουμε τη ζύμη με τα παραπάνω υλικά και χωρίζουμε σε 3-4 μέρη
-
3
Ανοίγουμε το φύλλο έτσι ώστε να γίνει λεπτό και κόβουμε κυκλικά κομμάτια διαμέτρου 10 εκατοστών
-
4
Βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι, διπλώνουμε και κλείνουμε τις άκρες με ένα πιρούνι
-
5
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να ροδίσουν και από τις 2 μεριές και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί
Σχόλια (7)