Χορτόσουπα απλή με βραστό αυγό

Karolina Pisarek Lionaki
Karolina Pisarek Lionaki @cook_8507753

Μια πολύ απλή και νόστιμη χορτόσουπα, με ελάχιστα υλικά. Γρήγορη και εύκολη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα χονδρά κομμάτια σέλινο θέλουν περισσότερη ώρα για να βράσουν. Καλύτερα λοιπόν να αφήσουμε την σούπα να βράσει παραπάνω ώρα και το σέλινο να είναι μαλακό.Το αλάτι μπορούμε να αντκαταστήσουμε με κάποιο έτοιμο μείγμα μπαχαρικών πχ για σούπες - ποσότητα ανάλογα μα τις προτιμήσεις.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 5-6 κλωνάρια σέλινο
  2. 1 μέτρια πατάτα
  3. 1 μεγάλο καρότο
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  5. 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  6. 6 βραστά αυγά (1 για κάθε πιάτο)
  7. λάδι
  8. νεράκι
  9. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λαδάκι και το κρεμμύδι (είτε ψιλοκομμένο είτε κομμένο σε ροδέλες) και το σωτάρουμε.

  2. 2

    Αφού σωτάρουμε το κρεμμύδι ρίχνουμε νεράκι (περίπου 2 μέτρια μπολάκια - ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας που έχουμε).

  3. 3

    Προσθέτουμε το σέλινο, την πατάτα και το καρότο. Τα λαχανικά να είναι κομμένα σε μικρά κομματάκια κατά προτίμηση.

  4. 4

    Προσθέτουμε και πάλι νεράκι και βράζουμε για περίπου ένα μισάωρο.

  5. 5

    Προσθέτουμε 1,5 - 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας και μόλις η σούπα μας αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε αλατάκι, πιπέρι. Την αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά.

  6. 6

    Βράζουμε μέχρι όλα τα λαχανικά (και κυρίως το σέλινο που θέλει περισσότερη ώρα) θα είναι μαλακά.

  7. 7

    Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο ένα βραστό αυγό κομμένο στην μέση.

Αντιδράσεις

Από

Karolina Pisarek Lionaki
στις