κύρια φωτογραφία συνταγής Χορτόσουπα βελουτέ

Χορτόσουπα βελουτέ

annakonda
annakonda @cook_8449177
,

Εύκολη, γρήγορη και υγειινή σουπίτσα για τις κρύες μέρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο κάθε πιάτο μπορούμε να βάλουμε από λίγα κρουτόν, αλλά και μια μεγάλη κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό στο κέντρο χωρίς να ανακατέψουμε. Έτσι, μπορούμε να παίρνουμε με κάθε κουταλιά σούπας και από λίγο δροσερό γιαουρτάκι. Αλάτι και πιπέρι εγώ δε βάζω καθόλου. Είναι ήδη όσο πρέπει αλμυρή η σούπα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1,5 λίτρο νερό
  2. 5 μέτριες πατάτες
  3. 3 μεγάλα καρότα
  4. μπρόκολο περίπου 15 μικρές φουντίτσες
  5. 5 μεγάλα μανιτάρια
  6. 10 λεπτές ροδέλες πράσου
  7. 2 κύβοι ζωμού κότας (καλύτερα σπιτικοί)
  8. 1 κ.γ. κάρυ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

  2. 2

    Πλένουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και κόβουμε τα μανιτάρια στα 4.

  3. 3

    Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, τους κύβους και το κάρυ.

  4. 4

    Μόλις μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά (μετά από τουλάχιστον 20 λεπτά) τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Για να γίνει πιο ομοιογενές το μίγμα, προσθέτουμε στο μπλέντερ και μια κουτάλα από το νερό της κατσαρόλας, το οποίο δεν πετάμε.

  5. 5

    Ξαναβάζουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά στην κατσαρόλα με το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση.

  6. 6

    Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

annakonda
annakonda @cook_8449177
στις
,