Χορτόσουπα βελουτέ: η αναβάθμιση
Πώς μια ταπεινή χορτόσουπα βελουτέ μπορεί να γίνει υπέροχο πιάτο ακόμα και για ένα γιορτινό τραπέζι;
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή, τις πατάτες τις αλέθουμε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και αρκετό νερό, ποτέ μόνες τους γιατί θα γίνουν σαν κόλλα. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο λαχανικό μας αρέσει και ζωμό έτοιμο ή σπιτικό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
-
2
Τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
-
3
Προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να τα σκεπάζει και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο κατα βούληση.
-
4
Τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.
-
5
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό χωρίς να προσθέσουμε καμία λιπαρή ουσία. Όταν ξεροψηθεί καλά το κατεβάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
-
6
Αφού βράσουν καλά τα λαχανικά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε το σέλινο.
-
7
Αν διαθέτουμε ραβδομπλέντερ τα αλέθουμε επί τόπου έως ότου να έχουμε μια εντελώς λεία σούπα. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μεταφέρουμε λίγα λίγα λαχανικά στο μούλτι και τα αλέθουμε μαζί με αρκετό ζουμάκι.
-
8
Αν έχει κρυώσει η σούπα, τη ζεσταίνουμε λίγο ακόμα στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω μια κουταλιά μπέικον, μια κουταλιά κρουτόν και τριμμένη παρμεζάνα. Από πάνω μπορούμε να ρίξουμε λίγο πιπέρι ή ένα μικρό κλωναράκι μαϊντανό για διακόσμηση.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)