lixouda
lixouda @cook_8454222
,

Πώς μια ταπεινή χορτόσουπα βελουτέ μπορεί να γίνει υπέροχο πιάτο ακόμα και για ένα γιορτινό τραπέζι;

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή, τις πατάτες τις αλέθουμε μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και αρκετό νερό, ποτέ μόνες τους γιατί θα γίνουν σαν κόλλα. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο λαχανικό μας αρέσει και ζωμό έτοιμο ή σπιτικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 4-5 πατάτες μέτριες
  2. 4-5 καρότα
  3. 4-5 κολοκυθάκια μεγάλα
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  5. 1 κλωνάρι σέλινο
  6. 1 φύλλο δάφνης
  7. φρέσκα μυρωδικά (π.χ. δεντρολίβανο, μαϊντανός, κ.λ.π.)
  8. 5-6 φέτες μπέικον
  9. κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά
  10. τριμμένη παρμεζάνα
  11. ελαιόλαδο
  12. αλάτι
  13. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.

  2. 2

    Τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.

  3. 3

    Προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να τα σκεπάζει και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο κατα βούληση.

  4. 4

    Τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.

  5. 5

    Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγανάκι αντικολλητικό χωρίς να προσθέσουμε καμία λιπαρή ουσία. Όταν ξεροψηθεί καλά το κατεβάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

  6. 6

    Αφού βράσουν καλά τα λαχανικά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρούμε το σέλινο.

  7. 7

    Αν διαθέτουμε ραβδομπλέντερ τα αλέθουμε επί τόπου έως ότου να έχουμε μια εντελώς λεία σούπα. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μεταφέρουμε λίγα λίγα λαχανικά στο μούλτι και τα αλέθουμε μαζί με αρκετό ζουμάκι.

  8. 8

    Αν έχει κρυώσει η σούπα, τη ζεσταίνουμε λίγο ακόμα στην κατσαρόλα. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω μια κουταλιά μπέικον, μια κουταλιά κρουτόν και τριμμένη παρμεζάνα. Από πάνω μπορούμε να ρίξουμε λίγο πιπέρι ή ένα μικρό κλωναράκι μαϊντανό για διακόσμηση.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Σιροπάκι
Σιροπάκι @siropaki
Εύκολη και νόστιμη! Εγώ βάζω και λίγο πράσο γιατί μου αρέσει πολύ

Από

lixouda
lixouda @cook_8454222
στις
,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα