vaevictis
vaevictis @cook_8455004
,

Μία απλή και γρήγορη συνταγή της μαμάς για χορτόσουπα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται και βελουτέαντί να ρίξω κριθαράκι σουρώνω τα λαχανικά, τα περνάω από το multi και πάλι στην κατσαρόλα μέχρι να πάρει μια βράση, θα δέσει από το αλεύρι. Το έχω δοκιμάσει και έτσι είναι ωραία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
5-6 άτομα
  1. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  2. Λίγο σέλινο
  3. 1 και 1/2 του φλιτζανιού κριθαράκι (Risoni)
  4. 1 κ.σ. αλεύρι
  5. αλάτι
  6. μοσχοκάρυδο
  7. 1 κύβο Knorr ζωμό κότας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το τσιγαρίζω με το λάδι.

  2. 2

    Κόβω τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους.

  3. 3

    Ψιλοκόβω το σέλινο.

  4. 4

    Ρίχνω και τα λαχανικά να τσιγαριστούν για περίπου 2 λεπτά.

  5. 5

    Ρίχνω και το αλεύρι και νερό περίπου μέχρι την μέση της κατσαρόλας.

  6. 6

    Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το κριθαράκι και τον κύβο Knorr.

  7. 7

    Μόλις βράσει το κριθαράκι είναι έτοιμο.

  8. 8

    Μόλις το κλείσω βάζω ένα ποτήρι νερό για να φουσκώσει το κρiθαράκι.

  9. 9

    Σερβίρω προαιρετικά με λεμόνι και κρουτόν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

elyna
elyna @cook_8492504
Φτιάχνω τώρα την χορτοσουπίτσα αυτή για τρίτη φορά και τα παιδιά μου είναι ενθουσιασμένα!!!Είναι πολύ εύκολη,σχετικά γρήγορη και με πολύ απλά υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι.Αξίζει τα πέντε πιρουνάκια της γιατί είναι νοστιμότατη!!Ευχαριστούμε!!

Από

vaevictis
vaevictis @cook_8455004
στις
,