κύρια φωτογραφία συνταγής Χορτόσουπα με μοσχάρι
ΚΙΤΣΟΣ
ΚΙΤΣΟΣ @cook_8452383
,ΕΛΛΑΣ

Την ξεκίνησα σαν σούπα για τον μπέμπη μου και προσθέτοντας και άλλα λαχανικά βγήκε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να προστεθεί φυσικά και οποιοδήποτε άλλο λαχανικό θέλετε. Η σούπα αυτή σερβίρει 6 με 8 πιάτα ανάλογα βέβαια ο καθένας τι ποσότητα τρώει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6 - 8 πιάτα
  1. 400 γρ. μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι
  2. 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  3. 4 κλωνάρια σέλινο
  4. 250 γρ. μπρόκολο
  5. 2 κύβους ζωμό βοδινού
  6. 2 φωλιές φιδέ
  7. 1/2 κούπα λάδι
  8. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε το μοσχάρι σε μπουκιές και το βάζετε για να βράσει.

  2. 2

    Το ξαφρίζεται και αφού έχει μαλακώσει (εγώ το αφήνω σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου, μπορεί και παραπάνω ανάλογα με το κρέας, το περνάτε από σουρωτήρι 2 φορές για να καθαρίσετε το ζωμό από τα υπολοίματα.

  3. 3

    Κόβετε τις πατάτες και την πιπεριά φλωρίνης σε κύβους.

  4. 4

    Περνάτε το σέλινο από το μούλτι ή αν σας αρέσει χοντροκομμένο τότε με το μαχαίρι.

  5. 5

    Κόβεται τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα καρότα στα τέσσερα.

  6. 6

    Ρίχνεται το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι (με την ποσότητα της αρεσκείας σας, εγώ βάζω πάντα πολύ λίγο) και όλα τα λαχανικά που κόψατε στην κατσαρόλα και τα αφήνεται να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα.

  7. 7

    Αφού βράζει η σούπα σας σε ένα πιάτο κόβετε το μπρόκολο και το διαλύεται με τα χέρια σας. Το κοτσάνι το ξεφλουδίζετε και το κόβετε ροδέλες. Διαλύεται και τις φωλιές φιδέ με τα χέρια σας.

  8. 8

    Αφού έχει περάσει η μισή ώρα, ρίχνεται τους κύβους βοδινού και ανακατέβεται μέχρι να διαλυθούν. Στη συνέχεια ρίχνεται το μπρόκολο και το φιδέ και αφήνεται για άλλα 5 λεπτά.

  9. 9

    Κλείνετε το μάτι και αφήνετε την κατσαρόλα επάνω σε αυτό.

Αντιδράσεις

Από

ΚΙΤΣΟΣ
ΚΙΤΣΟΣ @cook_8452383
στις
,ΕΛΛΑΣ