κύρια φωτογραφία συνταγής Χορτόσουπα
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Από 6-8 μηνών (όταν το μωρό αρχίσει να τρώει λαχανικά)

Λίγα μυστικά ακόμα

Η χορτόσουπα, όπως και όλες οι κρέμες και πουρέδες, μπορεί να μπει στην κατάψυξη.Φτιάχτε μια μεγαλύτερη ποσότητα (χωρίς το χυμό, το λάδι και το ρυζάλευρο), χωρίστε τη σε μερίδες και βάλτε τη σε δοχεία μέσα στην κατάψυξη.Όταν τη χρειαστείτε, βγάλτε την από την κατάψυξη, βάλτε τη να ζεσταθεί και προσθέστε το χυμό, το λάδι και το ρυζάλευρο. Έτσι θα έχετε γρήγορα, φρέσκια χορτόσουπα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 2 μικρές πατάτες
  2. 2 μικρά καρότα
  3. 3-4 είδη από διάφορα χορταρικά εποχής
  4. 1 κ.γ. χυμό λεμόνι ή ντομάτα
  5. 2 κοφτές κ.σ. ρυζάλευρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίστε και πλύντε καλά τις πατάτες, τα καρότα και τα χορταρικά. Βράστε 4 ποτήρια νερό και όταν αρχίσει να κοχλάζει, προσθέστε τα. Αφήστε να βράσουν για 30-40'.

  2. 2

    Αλέστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ και αδειάστε το μίγμα σε πιάτο προσθέτοντας το χυμό ντομάτας ή λεμονιού και το λάδι.

  3. 3

    Αφήστε τη σούπα να κρυώσει λίγο και προσθέστε 2 κ.σ. ρυζάλευρο, ανακατεύοντας καλά με το κουτάλι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Γωγώ !!!!!
Γωγώ !!!!! @manioula
Γεια σου. Η χορτόσουπα όπως η κοτόσουπα και η μοσχαρόσουπα καλό είναι να μην βάζουμε ρυζάλευρο διότι το ρυζάλευρο δημιουργεί δυσκοιλιότητα. Εγώ φτιάχνω την χορτόσουπα χωρίς ρυζάλευρο μου το χει πει και η παιδίατρος

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα