Χούμους
Η αναλογία ρεβύθια - ταχίνι είναι λίγο στα γούστα του καθενός. Η αρχική συνταγή που είχα βρει (σε βιβλιο με αυθεντικές λιβανέζικες συνταγές) έλεγε 200-200. Είναι αρκετά έντονο το ταχίνι έτσι. Θα πρότεινα να ξεκινήσετε με 100 και να προσθέτετε σταδιακά μέχρι να φτάσει τη γεύση που προτιμάτε.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγο κύμινο...
Υλικά
-
200-300 γρ. ρεβύθια βρασμένα (έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί) (δες και ρεβύθια σούπα)
-
100-200 γρ. ταχίνι
-
2-3 κ.γ. αλάτι
-
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-
χυμός από 2 λεμόνια
-
πάπρικα και ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια, προσθέτουμε το ταχίνι και το μισό λεμόνι, το αλάτι και το σκόρδο, μέχρι να είναι λεία.
-
2
Προσθέτουμε λεμόνι και αλάτι μέχρι να μας αρέσει η γεύση.
-
3
Αν είναι πηχτό, αραιώνουμε με το ζουμί από τα ρεβύθια.
-
4
Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα
Σχόλια (38)