Χούμους

Μαγειρεύτηκε 13 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Η αναλογία ρεβύθια - ταχίνι είναι λίγο στα γούστα του καθενός. Η αρχική συνταγή που είχα βρει (σε βιβλιο με αυθεντικές λιβανέζικες συνταγές) έλεγε 200-200. Είναι αρκετά έντονο το ταχίνι έτσι. Θα πρότεινα να ξεκινήσετε με 100 και να προσθέτετε σταδιακά μέχρι να φτάσει τη γεύση που προτιμάτε.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγο κύμινο...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 λεπτά
1 μεγάλο μπολ
  1. 200-300 γρ. ρεβύθια βρασμένα (έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί) (δες και ρεβύθια σούπα)
  2. 100-200 γρ. ταχίνι
  3. 2-3 κ.γ. αλάτι
  4. 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  5. χυμός από 2 λεμόνια
  6. πάπρικα και ελαιόλαδο για γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβύθια, προσθέτουμε το ταχίνι και το μισό λεμόνι, το αλάτι και το σκόρδο, μέχρι να είναι λεία.

  2. 2

    Προσθέτουμε λεμόνι και αλάτι μέχρι να μας αρέσει η γεύση.

  3. 3

    Αν είναι πηχτό, αραιώνουμε με το ζουμί από τα ρεβύθια.

  4. 4

    Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και πάπρικα

Αντιδράσεις

Σχόλια (38)

Crs Ikon
Crs Ikon @cook_11647549
μπορούμε αντί για ταχίνι να βάλουμε μέλι ή κάτι άλλο ..??

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε