Χοχλιοί της Γιαγιάς Ευανθίας
Χοχλιοί (Σαλιγκάρια) όπως τα φτιάχνει η γιαγιά μου στην Κρήτη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Από την γιαγιά Ευανθία. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
30-40 μεγάλους χοχλιούς
-
2/3 της κούπας ελαιόλαδο
-
2 μεγάλες ντομάτες
-
2 μέτρια κολοκυθάκια
-
2 μέτριες πατάτες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τους χοχλιούς και τα λαχανικα. Τα λαχανικά τα κόβουμε στα 4.
-
2
Ζεσταίνουμε το λάδι και τριγαρίζουμε λιγο το κρεμμύδι.
-
3
Ρίχνουμε τους χοχλιούς και τους αφήνουμε για 5 λεπτά.
-
4
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Αφήνουμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε νερό να σκεπάσει τα λαχανικα μας.
-
5
Αλάτοπιπερωνουμε.
-
6
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτια εως ότου βράσει και η πατάτα.
-
7
Σερβίρεται ως έχει.
Σχόλια (11)