κύρια φωτογραφία συνταγής Χοχλιοί της Γιαγιάς Ευανθίας
trelenioum
trelenioum @cook_8471316

Χοχλιοί (Σαλιγκάρια) όπως τα φτιάχνει η γιαγιά μου στην Κρήτη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Από την γιαγιά Ευανθία. Καλή σας όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4-5 άτομα
  1. 30-40 μεγάλους χοχλιούς
  2. 2/3 της κούπας ελαιόλαδο
  3. 2 μεγάλες ντομάτες
  4. 2 μέτρια κολοκυθάκια
  5. 2 μέτριες πατάτες
  6. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τους χοχλιούς και τα λαχανικα. Τα λαχανικά τα κόβουμε στα 4.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το λάδι και τριγαρίζουμε λιγο το κρεμμύδι.

  3. 3

    Ρίχνουμε τους χοχλιούς και τους αφήνουμε για 5 λεπτά.

  4. 4

    Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Αφήνουμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε νερό να σκεπάσει τα λαχανικα μας.

  5. 5

    Αλάτοπιπερωνουμε.

  6. 6

    Αφήνουμε σε χαμηλή φωτια εως ότου βράσει και η πατάτα.

  7. 7

    Σερβίρεται ως έχει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
πο πο τη μου θύμισες έτσι τους κάνει η μαμά μου τους χοχλιούς μιας και από την κρήτη η λεγόμενη γιαχνη τέλειο πιάτο μπράβο σου trelenioym και μπράβο και στη γιαγιά ευανθία

Από

trelenioum
trelenioum @cook_8471316
στις