Χριστόψωμο του 2007
Ειναι διαφορετικο απο το παραδοσιακο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορειτε να κρατησετε λιγη ζυμη και να διακοσμησετε την επιφανεια πχ κοτσιδες, φυλλαρακια, το σχημα του σταυρου.
Υλικά
-
350 γρ αλευρι
-
1 γιαουρτι 150γρ
-
100 γρ χυμος πορτοκαλιου
-
20 γρ ζαχαρη αχνη
-
αλατι
-
25 γρ βουτυρο
-
1 κουτ μαγια ξηρη
-
ψιλοκομμενα καρυδια
-
ξυσμα λεμονιου
-
ξυσμα πορτοκαλιου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμωστε ολα τα υλικα μαζι, εκτος απο τα καρυδια και τα ξυσματα. Αφηστε το ζυμαρι να ανεβει
-
2
Μολις ανεβει ζυμωστε το λιγο και ριχτε τα υπολοιπα, αφηστε το να ξανανεβει, βρεχτε το με νερο και ριχτε σουσαμι.
-
3
Ψηστε το οπως το ψωμι.
Σχόλια (5)
Το ψωμί σου είναι καταπληκτικό.άρεσε σε όλη την οικογένεια.
Ευτιχισμένο το νέο έτος.