Χριστουγεννιάτικα μπισκότα απο τον Σ.Παρλιάρο

Bαθμολογία: 4.3529
       
 
17 ψήφοι
chrisko, 10.12.12

Περιγραφή

Μια εύκολη κι ωραία συνταγή για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο απο τον Σ. Παρλιάρο.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα απο τον Σ.Παρλιάρο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 75 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές γάλα
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • μισό κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο τριμμένο
  • μισό μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Φτιάχνει: 50 περίπου μπισκότα ανάλογα το μέγεθος
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε για να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.
  2. Την ανοίγουμε με έναν πλάστη, την κόβουμε με φορμάκια σε διάφορα σχέδια.
  3. Τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα πρώτα ή σιλικόνη ψησίματος, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στου 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  4. Φτιάχνουμε το γλάσο χτυπώντας στο χέρι το ασπράδι με την άχνη κι αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Γλασάρουμε τα μπισκότα με ένα πινέλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκίμασα την συνταγή χρησιμοποιώντας 250 γρ λευκή ζάχαρη γιατί δεν είχα καστανή.

Στο γλάσο καλό είναι να ρίχνετε την άχνη στο ασπράδι λίγη λίγη για να έχετε τον έλεγχο της πυκνότητας του. Εγώ πρόσθεσα και μια βανίλια.

Προσοχή στον χρόνο ψησίματος ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός! Τα μπισκότα πάντα τα βγάζουμε όταν ακόμα είναι λίγο μαλακά, δεν περιμένουμε να σκληραίνουν στον φούρνο!

Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα! Αν θέλετε δείτε και το βίντεο απο την εκπομπή όπου παρουσιάστηκε η συνταγή εδώ http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=21082&subid=2&pubid=20742756

Σχετικές συνταγές

    36 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Pieta, 11-12-12  
    Με προβληματίζει το γλάσο στο οποίο μπαίνει ωμό το ασπράδι....με ένα άλλο γλασάκι ίσως και να επιχειρήσω να τα κάνω. Πάντως φαίνονται πολύ όμορφα!
    #
    Σχόλιο από sofakix, 11-12-12  
    Είναι όντως εύκολα κ πολύ νόστιμα! Αν δεν θέλετε να βάλετε ασπράδι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νερό και σιγά σιγά να προσθέτετε την άχνη...
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 11-12-12  
    Πολύ όμορφα chrisko,μπράβο!!!και του χρόνου με υγεία,καλές γιορτές!!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 11-12-12  
    Ευχαριστω! Καλες γιορτες σε ολους!! :)
    Ναι, το γλασο δεν ειναι προβλημα μπορει να μπει κατι αλλο. Εγω λεω την επομενη φορα να τα δοκιμασω με κουβερτουρα :)
    #
    Σχόλιο από Pieta, 13-12-12  
    Είναι η πρωτη φορά που έκανα μπισκοτάκια γι άυτο και δεν έχω άλλο μέτρο σύγκρισης ...μου βγήκαν σκληρούτσικα και αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός οτι έριξα το αλέυρι με το μάτι (διότι χάλασε η ζυγαριά μου). Δεν τα έψησα πολύ, ίσα που άρχισαν να ροδίζουν, όμως μου βγήκαν σκληρά - τραγανά. Πάντως αρέσανε στον αντρούλη μου και στα ζουζούνια μου...κάτι ήταν κι αυτό τουλάχιστον :)
    #
    Σχόλιο από chrisko, 14-12-12  
    Ειναι τραγανα μπισκοτακια, αν σου βγηκαν σκληρα ειναι ειτε το αλευρι που ειπες, ειτε το ψησιμο! Στα μπισκοτα θελει προσοχη, την εχω πατησει κι εγω πολλες φορες! Θελει να τα βγαλεις οταν ακομα ειναι λιγακι μαλακα. Σ'ευχαριστω pieta! :)
    #
    Σχόλιο από IROULA, 15-12-12  
    Γενικά είναι σκληρά και τραγανά ως μπισκότα ειδικά αν βάλετε την καστανή ζάχαρη.
    Υπέροχο το αρωμα τους. Εχει μοσχοβολίσει το σπίτι.
    #
    Σχόλιο από jovanul, 15-12-12  
    Αρκετά νόστιμα αλλά δεν ενθουσιάστηκα να πω την αλήθεια. Παρόλο που δεν τα έψησα πολύ, τα έβγαλα αρκετά μαλακά δηλαδή απο το φούρνο, σκλήρηναν πάρα πολύ. Ίσως φταίει η καστανή ζάχαρη που γίνονται τόσο τραγανά. Πάντως διασκέδασα με τα παιδάκια μου φτιάχνοντας τα και σε ευχαριστώ για αυτό.
    #
    Σχόλιο από chrisko, 16-12-12  
    Δεν τα εχω δοκιμασει με καστανη ζαχαρη, στο βιντεακι ο Παρλιαρος λεει οτι σκουρη ζαχαρη τα κανει τραγανα. Και με την λευκη παντως τραγανα βγηκαν. Τραγανα ομως, σκληρα δεν θα τα ελεγα. Ευχαριστω κοριτσια! :)
    #
    Σχόλιο από elena8cy, 16-12-12  
    θα ήθελα να μάθω τι βούτηρο να χρησιμοποιήσω και αν μπορώ να διακοσμήσω με ζαχαροπαστα αντί το γλάσο με το αυγό
    #
    Σχόλιο από chrisko, 16-12-12  
    elena8cy εγω χρησιμοποιησα βιταμ, για την ζαχαροπαστα ναι βεβαια μπορεις να τα διακοσμησεις με αυτην ή και οποιο αλλο γλασο θελεις!
    #
    Σχόλιο από Marigian, 17-12-12  
    Χθες που εκανα τα μπισκοτα ηταν σκληρα και δε μου αρεσαν πολυ! Ξερω ομως οτι γενικα τα μπισκοτα ειναι πιο ωραια μετα απο 1-2 μερες γιαυτο και ειπα να περιμενω πριν βαθμολογησω! Σημερα μαλακωσαν λιγο και εχουν αρκετα καλη γευση! Διακοσμησα τα μισα με γλασο απο αχνη και χυμο πορτοκαλι και τα αλλα με γλασο απο αχνη και χυμο βυσσινο! Σε καποια εριξα στο τελος χρωματιστη τρουφα απο πανω!
    #
    Σχόλιο από tella, 17-12-12  
    Δεν έφτιαξα τα μπισκότα αλλά ήθελα να πω πόσο όμορφα είναι τα μπισκοτάκια σου, chrisko!!! Τέλεια, ειδικά τα αστεράκια με τα ματάκια!!! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 17-12-12  
    Marigian μου αρεσε πολυ αυτο με το χυμο, θα το δοκιμασω κι εγω!! tella ευχαριστω πολυ!! Δεν ηταν ιδιαιτερα δυσκολα, αφου εβαλα το κιτρινο γλασο το αφησα να στεγνωσει και μετα με το πισω μερος ενος πινελου εβαλα δυο σταγονιτσες λευκο γλασο για να κανω τα ματια. Αφου στεγνωσαν κι αυτες εκανα τις υπολοιπες λεπτομερειες με ενα μαρκαδορο με βρωσιμο χρωμα. Πιστευω ομως οτι το ιδιο γινεται και με ενα λεπτο πινελακι και λιγο σκουρο γλασο! :)
    #
    Σχόλιο από tella, 17-12-12  
    Μπορεί να είναι εύκολα όπως λες, αλλά σαν ιδέα και εκτέλεση είναι τέλεια και πρωτότυπη!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 18-12-12  
    Εξαιρετικά μπισκοτάκια! Έχουν ενθουσιαστεί όλοι στο σπίτι, είναι πολύ όμορφα αλλά και διακοσμημένα με το royal icing που τα έφτιαξα. Τα έψησα λίιιγο παραπάνω το χρόνο που αναφέρεις, βγήκαν μαλακά στην αρχή, μετά σκληρύναν.
    Μοσχοβόλησε το σπίτι γιορτές!!!

    Ευχαριστούμε που ανέβασες τη συνταγή και Καλές Γιορτές.
    #
    Σχόλιο από chrisko, 18-12-12  
    Τι ομορφα που τα εφτιαξες Μαγειρισσα!! Καλες γιορτες!!
    Ολα τα μπισκοτακια ειναι πολυ ομορφα, γεμισατε τη συνταγη ομορφες φωτογραφιες!! Να ειστε καλα :)
    #
    Σχόλιο από sofakix, 19-12-12  
    Είναι εύκολη συνταγή και βγαίνουν ωραία, αλλά θέλουν λιγότερο ψήσιμο...στα 12' ήταν έτοιμα!
    #
    Σχόλιο από Cook86, 21-12-12  
    Βρε παιδιά χρησιμοποιεί μαύρη ζάχαρη που είναι υγρή ή καστανή? Με έχει μπερδέψει...
    #
    Σχόλιο από chrisko, 21-12-12  
    Cook86 κι εγω ειχα μπερδευτει οταν ειδα το βιντεο. Λεει μαυρη αλλα φαινεται οτι ειναι καστανη. Καστανη ειναι! Και στα υλικα ετσι την δινει. Γινεται και με λευκη παντως, προσοχη στο ψησιμο οπως λεει και η sofakix μπορει να σου παρει λιγοτερο χρονο. :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    30 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Pieta, 11-12-12  
    Με προβληματίζει το γλάσο στο οποίο μπαίνει ωμό το ασπράδι....με ένα άλλο γλασάκι ίσως και να επιχειρήσω να τα κάνω. Πάντως φαίνονται πολύ όμορφα!
    #
    Σχόλιο από sofakix, 11-12-12  
    Είναι όντως εύκολα κ πολύ νόστιμα! Αν δεν θέλετε να βάλετε ασπράδι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με νερό και σιγά σιγά να προσθέτετε την άχνη...
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 11-12-12  
    Πολύ όμορφα chrisko,μπράβο!!!και του χρόνου με υγεία,καλές γιορτές!!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 11-12-12  
    Ευχαριστω! Καλες γιορτες σε ολους!! :)
    Ναι, το γλασο δεν ειναι προβλημα μπορει να μπει κατι αλλο. Εγω λεω την επομενη φορα να τα δοκιμασω με κουβερτουρα :)
    #
    Σχόλιο από Pieta, 13-12-12  
    Είναι η πρωτη φορά που έκανα μπισκοτάκια γι άυτο και δεν έχω άλλο μέτρο σύγκρισης ...μου βγήκαν σκληρούτσικα και αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός οτι έριξα το αλέυρι με το μάτι (διότι χάλασε η ζυγαριά μου). Δεν τα έψησα πολύ, ίσα που άρχισαν να ροδίζουν, όμως μου βγήκαν σκληρά - τραγανά. Πάντως αρέσανε στον αντρούλη μου και στα ζουζούνια μου...κάτι ήταν κι αυτό τουλάχιστον :)
    #
    Σχόλιο από chrisko, 14-12-12  
    Ειναι τραγανα μπισκοτακια, αν σου βγηκαν σκληρα ειναι ειτε το αλευρι που ειπες, ειτε το ψησιμο! Στα μπισκοτα θελει προσοχη, την εχω πατησει κι εγω πολλες φορες! Θελει να τα βγαλεις οταν ακομα ειναι λιγακι μαλακα. Σ'ευχαριστω pieta! :)
    #
    Σχόλιο από IROULA, 15-12-12  
    Γενικά είναι σκληρά και τραγανά ως μπισκότα ειδικά αν βάλετε την καστανή ζάχαρη.
    Υπέροχο το αρωμα τους. Εχει μοσχοβολίσει το σπίτι.
    #
    Σχόλιο από jovanul, 15-12-12  
    Αρκετά νόστιμα αλλά δεν ενθουσιάστηκα να πω την αλήθεια. Παρόλο που δεν τα έψησα πολύ, τα έβγαλα αρκετά μαλακά δηλαδή απο το φούρνο, σκλήρηναν πάρα πολύ. Ίσως φταίει η καστανή ζάχαρη που γίνονται τόσο τραγανά. Πάντως διασκέδασα με τα παιδάκια μου φτιάχνοντας τα και σε ευχαριστώ για αυτό.
    #
    Σχόλιο από chrisko, 16-12-12  
    Δεν τα εχω δοκιμασει με καστανη ζαχαρη, στο βιντεακι ο Παρλιαρος λεει οτι σκουρη ζαχαρη τα κανει τραγανα. Και με την λευκη παντως τραγανα βγηκαν. Τραγανα ομως, σκληρα δεν θα τα ελεγα. Ευχαριστω κοριτσια! :)
    #
    Σχόλιο από Marigian, 17-12-12  
    Χθες που εκανα τα μπισκοτα ηταν σκληρα και δε μου αρεσαν πολυ! Ξερω ομως οτι γενικα τα μπισκοτα ειναι πιο ωραια μετα απο 1-2 μερες γιαυτο και ειπα να περιμενω πριν βαθμολογησω! Σημερα μαλακωσαν λιγο και εχουν αρκετα καλη γευση! Διακοσμησα τα μισα με γλασο απο αχνη και χυμο πορτοκαλι και τα αλλα με γλασο απο αχνη και χυμο βυσσινο! Σε καποια εριξα στο τελος χρωματιστη τρουφα απο πανω!
    #
    Σχόλιο από tella, 17-12-12  
    Δεν έφτιαξα τα μπισκότα αλλά ήθελα να πω πόσο όμορφα είναι τα μπισκοτάκια σου, chrisko!!! Τέλεια, ειδικά τα αστεράκια με τα ματάκια!!! Μπράβο!!!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 17-12-12  
    Marigian μου αρεσε πολυ αυτο με το χυμο, θα το δοκιμασω κι εγω!! tella ευχαριστω πολυ!! Δεν ηταν ιδιαιτερα δυσκολα, αφου εβαλα το κιτρινο γλασο το αφησα να στεγνωσει και μετα με το πισω μερος ενος πινελου εβαλα δυο σταγονιτσες λευκο γλασο για να κανω τα ματια. Αφου στεγνωσαν κι αυτες εκανα τις υπολοιπες λεπτομερειες με ενα μαρκαδορο με βρωσιμο χρωμα. Πιστευω ομως οτι το ιδιο γινεται και με ενα λεπτο πινελακι και λιγο σκουρο γλασο! :)
    #
    Σχόλιο από tella, 17-12-12  
    Μπορεί να είναι εύκολα όπως λες, αλλά σαν ιδέα και εκτέλεση είναι τέλεια και πρωτότυπη!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 18-12-12  
    Εξαιρετικά μπισκοτάκια! Έχουν ενθουσιαστεί όλοι στο σπίτι, είναι πολύ όμορφα αλλά και διακοσμημένα με το royal icing που τα έφτιαξα. Τα έψησα λίιιγο παραπάνω το χρόνο που αναφέρεις, βγήκαν μαλακά στην αρχή, μετά σκληρύναν.
    Μοσχοβόλησε το σπίτι γιορτές!!!

    Ευχαριστούμε που ανέβασες τη συνταγή και Καλές Γιορτές.
    #
    Σχόλιο από chrisko, 18-12-12  
    Τι ομορφα που τα εφτιαξες Μαγειρισσα!! Καλες γιορτες!!
    Ολα τα μπισκοτακια ειναι πολυ ομορφα, γεμισατε τη συνταγη ομορφες φωτογραφιες!! Να ειστε καλα :)
    #
    Σχόλιο από sofakix, 19-12-12  
    Είναι εύκολη συνταγή και βγαίνουν ωραία, αλλά θέλουν λιγότερο ψήσιμο...στα 12' ήταν έτοιμα!
    #
    Σχόλιο από chrisko, 21-12-12  
    Cook86 κι εγω ειχα μπερδευτει οταν ειδα το βιντεο. Λεει μαυρη αλλα φαινεται οτι ειναι καστανη. Καστανη ειναι! Και στα υλικα ετσι την δινει. Γινεται και με λευκη παντως, προσοχη στο ψησιμο οπως λεει και η sofakix μπορει να σου παρει λιγοτερο χρονο. :)
    #
    Σχόλιο από palidepetihe, 24-12-12  
    προσωπικά τα βρήκα πολύ γλυκά με αυτή τη ποσότητα της ζάχαρης.
    #
    Σχόλιο από chrisko, 25-12-12  
    Οτι ειναι γλυκα ειναι, εχουν και το γλασο απο πανω...Χρονια πολλα!! :)
    #
    Σχόλιο από chrisko, 10-12-13  
    Πολύ όμορφα τα έκανες dancecook! Θα τα ξαναφτιάξω κι εγώ σύντομα :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από elena8cy, 16-12-12  
    θα ήθελα να μάθω τι βούτηρο να χρησιμοποιήσω και αν μπορώ να διακοσμήσω με ζαχαροπαστα αντί το γλάσο με το αυγό
    #
    Σχόλιο από chrisko, 16-12-12  
    elena8cy εγω χρησιμοποιησα βιταμ, για την ζαχαροπαστα ναι βεβαια μπορεις να τα διακοσμησεις με αυτην ή και οποιο αλλο γλασο θελεις!
    #
    Σχόλιο από Cook86, 21-12-12  
    Βρε παιδιά χρησιμοποιεί μαύρη ζάχαρη που είναι υγρή ή καστανή? Με έχει μπερδέψει...
    #
    Σχόλιο από maria1405, 10-12-13  
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΩ ΩΣ ΔΩΡΟ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΣΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ...? ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ...
    #
    Σχόλιο από vito, 15-12-13  
    φαίνονται πολύ ωραία να ρωτήσω αν μπορώ να βάλω λιγότερη ζάχαρη και επίσης οι διάφορες γραμμούλες πάνω στα μπισκοτάκια πως γίνονται ??υπάρχει ειδικό εργαλείο ??

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από dancecook, 7-12-13  
    Την έκανα και ανέβασα και φωτογραφίες!
    Το μόνο που έκανα διαφορετικό ήταν ότι δεν έβαλα μαύρη ζάχαρη και το γλάσσο ..
    αντι για ασπραδι έβαλα ζάχαρη άχνη και χρώμα ζαχαροπλαστικής, άλλα τα βούτηξα στη σοκολάτα και άλλα τα ένωσα μεταξύ τους με μαρμελάδα (βερύκοκο σπιτική)! Όσοι δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Προετοιμαστείτε για τις γιορτές
    Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Τις ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Κέικ-Μπράουνις-Μπισκότα
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της chrisko
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της maria.m
    συνταγες
    Ένα βιβλίο 159 αγαπημένων συνταγών, του/της renalian
    Χριστουγεννιατικες συνταγες
    Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της nitsachios
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 102 αγαπημένων συνταγών, του/της EarthquakeRita