TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
Παρίσι, Γαλλία

Νόστιμα μπισκοτάκια των χριστουγέννων με γεύση κανέλα και πορτοκάλι....)

Λίγα μυστικά ακόμα

Πήραμε τη συνταγή απ το www.lovecooking.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
  1. 1 ποτήρι σπορέλαιο
  2. 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  3. 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  4. 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  5. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  6. 1 κουταλάκι (του γλυκού) σόδα φαγητού
  7. 2 βανίλιες
  8. ξύσμα πορτοκαλιού (όσο επιθυμείτε)
  9. περίπου 2κ.γ κανέλα
  10. περίπου ένα κ.γ γαρύφαλλο
  11. 1 κιλό αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο,το σπορέλαιο και το χυμό από το πορτοκάλι (αφού πρώτα έχουμε διαλύσει στο χυμό τη σόδα).

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το baking powder, τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καθώς παράλληλα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια (όχι όμως πολύ σφιχτό).

  3. 3

    Αργότερα, παίρνουμε λίγο-λίγο το ζυμάρι και με τα ειδικά θηκάκια για σχέδια δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε στα μπισκοτάκια μας.

  4. 4

    Τέλος, αφού απλώσουμε λαδόκολλα στο ταψί μας, βάζουμε πάνω τα μπισκότα και για 20-25' (μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν) στο φούρνο στον αέρα στους 180°C.

Αντιδράσεις

Σχόλια (45)

Ελευθερία Χαϊνα    Αργύρη
Ελευθερία Χαϊνα Αργύρη @cook_13598995
Νόστιμα κ όμορφα φαίνεται να είναι τα μπισκότα 🥠 🥠🥠🥠🥠🥠🥠🥠🥠🥠🥠🥠🥠🥠🥠🥠

Από

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
στις
Παρίσι, Γαλλία