Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λεμόνι
Τα μπισκότακια αυτά είναι μια εύκολη εναλλακτική για τις γιορτές...αλλά και για όλες τις εποχές.
Υλικά
-
400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μισό μισό με κίτρινο αλεύρι
-
120 gr. καστανή ή μαύρη ζάχαρη (αν δεν έχετε κάνει κ η άσπρη)
-
250 gr. βούτυρο κομμένο σε κύβους
-
2 αυγά
-
2 βανίλιες σκόνη
-
ξύσμα απο ένα βιολογικό ακέρωτο λεμόνι
-
Προεραιτικά ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια ολα τα υλικά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές (δεν ζυμώνουμε πολύ απλά κάνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα).
-
2
Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
-
3
Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη ώστε να έχει πάχος μισό με ενα εκατοστό (αν χρειάζεται βάζουμε λίγο αλεύρι για να μη κολλάει) και κοβουμε με το ειδικό εργαλείο τα σχήματα που θέλουμε (αστεράκια, δεντράκια κλπ.).
-
4
Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
-
5
Οταν τα βγάλουμε τα κλείνουμε σε σακούλα ή δοχείο για να μη ξεραθούν.
Σχόλια (5)