laracroft
laracroft @cook_8457130

Τα μπισκότακια αυτά είναι μια εύκολη εναλλακτική για τις γιορτές...αλλά και για όλες τις εποχές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 400 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή μισό μισό με κίτρινο αλεύρι
  2. 120 gr. καστανή ή μαύρη ζάχαρη (αν δεν έχετε κάνει κ η άσπρη)
  3. 250 gr. βούτυρο κομμένο σε κύβους
  4. 2 βανίλιες σκόνη
  5. ξύσμα απο ένα βιολογικό ακέρωτο λεμόνι
  6. Προεραιτικά ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια ολα τα υλικά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές (δεν ζυμώνουμε πολύ απλά κάνουμε το βούτυρο να λιώσει και να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα).

  2. 2

    Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε 2 ώρες στο ψυγείο.

  3. 3

    Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη ώστε να έχει πάχος μισό με ενα εκατοστό (αν χρειάζεται βάζουμε λίγο αλεύρι για να μη κολλάει) και κοβουμε με το ειδικό εργαλείο τα σχήματα που θέλουμε (αστεράκια, δεντράκια κλπ.).

  4. 4

    Πασπαλίζουμε τα μπισκότα με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.

  5. 5

    Οταν τα βγάλουμε τα κλείνουμε σε σακούλα ή δοχείο για να μη ξεραθούν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

elenimavro
elenimavro @cook_8468989
Πολύ καλή η συνταγή σου, αλλά κατα την γνώμη μου τα 400 gr αλεύρι είναι λίγα. Την έκανα κ πρόσθεσα πολύ παραπάνω, τουλάχιστον 200 gr ακόμα, για να μην κολλάει η ζύμη κ να μπορώ να την ανοίξω. Επίσης, προσωπικά πιστεύω πως χάνεται το άρωμα τοθ λεμονιού κ ίσως να ήθελε παραπάνω ξύσμα ή κ λίγο χυμό ακόμα γιατι μοίζουν άγευστα. Θα την ξανακάνω την συνταγή σου, με τις παρατηρήσεις αυτές κ θα σου πω το αποτέλεσμα, μήπως είμαι λάθος. Μην σε πάρω κ στο λαιμό μου! :-)

Από

laracroft
laracroft @cook_8457130
στις