Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα
Μπισκότα με καρύδι, άρωμα κανέλας και γέμιση μαρμελάδας για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε να μην παραψηθούν, τα θέλουμε μαλακά. Η ζύμη είναι σχετικά άγλυκη γιατί μπαίνει η μαρμελάδα και η άχνη. Τους ταιριάζουν καλύτερα οι μαρμελάδες με ξινή γεύση π.χ. βερύκοκο ή δαμάσκηνο. Βγαίνουν περίπου 3 ταψιά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο και όταν γίνει χλιαρό ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αυγό, τα καρύδια, τα μυρωδικά και ανακατέβουμε με ένα σύρμα.
-
2
Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στο μίγμα.
-
3
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ενώνουμε τα υλικά με το χέρι.
-
4
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη αρκετά λεπτή και κόβουμε μπισκοτα με κουπάτ σε διάφορα σχέδια.
-
5
Απλώνουμε σε λαδόκολλα κ ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
-
6
Μόλις κρυώσουν βάζουμε ενδιάμεσα μαρμελάδα κ τα αχνίζουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια