Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα, δε χρειάζονται μίξερ και μπορούν να τα κάνουν ακόμα και τα παιδιά σας. Α! και πολύ νόστιμα και εντυπωσιακά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε απλώστε το ζυμαράκι στον πάγκο σας και κόψτε με κουπ πατ χριστουγεννιάτικα σχεδιάκια. Εμένα μου αρέσουν πολύ τα αστεράκια.
Υλικά
-
140 γραμμάρια αλεύρι
-
100 γραμάρια βούτυρο μαλακό
-
50 γραμμάρια αμύγδαλα ή καρύδια ψιλοκομμένα
-
30 γραμμάρια ζάχαρη
-
1/2 κουτ. γλυκού βανίλια
-
1 φλυτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι να γίνει ομοιογενές.
-
2
Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη στο χέρι και πλάθουμε μπισκοτάκια σε ότι σχήμα μας αρέσει.
-
3
Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολα.
-
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
-
5
Όταν ψηθούν και κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.
Σχόλια (7)