Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια
Τις τελευταίες ημέρες έχω επιδοθεί σε κατασκευή "σοκολατακίων" διαφορετικών γεύσεων, καθώς αποτελούν ένα πρώτης τάξεως δώρο. Καθώς είμαι λάτρης της κανέλας, έκανα αυτή τη δοκιμή και πέτυχε! Τέτοια γεύση έχουν τα Χριστούγεννα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πιστεύω ότι θα ταιριάζει εξαιρετικά λίγη σκόνη τζίντζερ και γλυκάνισος, αλλά δεν είχα εύκαιρα να το δοκιμάσω.Όση ώρα φτιάχνετε τα σοκολατάκια, μην βγάλετε την σοκολάτα από το μπεν μαρί. Δεν χρειάζεται το μάτι να είναι αναμμένο όλη την ώρα, αλλά πρέπει να κρατάμε την σοκολάτα μας ρευστή, με την ίδια πυκνότητα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
-
2
Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το λαδάκι για να γυαλίσει η σοκολάτα μας, και τα αρωματικά.
-
3
Ανακατεύουμε προσεχτικά (έχουμε αφήσει ακόμα την σοκολάτα στο μπεν μαρί) για να δέσουν τα αρώματα.
-
4
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε θήκες ή σε λαδόκολλα με ένα κουταλάκι και τα αφήνουμε για περίπου μισή ώρα εκτός ψυγείου, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν βιαζόμαστε, τα αφήνουμε να σκληρύνουν εκτός ψυγείου, αν πάλι θέλουμε να τελειώνουμε πιο γρήγορα, τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο, αφού έχει περάσει το πρώτο μισάωρο (για να μην πάθουν θερμικό σοκ και δεν γυαλίζουν, όπως με πληροφόρησε το πολυαγαπημένο Λαδομπούκι).
-
5
Όταν σκηρύνουν, είναι έτοιμα προς κατανάλωση!
Σχόλια (15)