Χριστουγεννιάτικα στολίδια με ζύμη

Bαθμολογία: 4.8
       
 
15 ψήφοι
yotakef, 27.11.10

Περιγραφή

Με λίγο αλεύρι, αλάτι και νερό φτιάχνετε υπέροχα στολίδια για τα Χριστούγεννα μαζί με τα παιδιά που το ευχαριστιούνται! Προσοχή δεν τρώγονται!!!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια με ζύμη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 ή μισή κούπα αλάτι
  • νερό όσο πάρει
  • διακοσμητικά
  • γκλίτερ σε διάφορα χρώματα
  • νερομπογιές
  • πολυχρώμα χαρτάκια
  • κορδέλα
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και το αλάτι,προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.
Βήμα 2
2) Κατόπιν την ανοίγετε με τον πλάστη, σε πάχος 2-3 εκ. Κόβετε με χριστουγεννιάτικα κουπατ(ή ό,τι άλλο σχέδιο διαθέτετε) ή φτιάχνετε σχέδια δικά σας με τα χέρια!
Βήμα 3
3) Kάνετε μία τρύπα σε σημείο που σας εξυπηρετεί με ένα καλαμάκι για να περάσετε απο εκεί την κορδέλα. Τα βάζετε στο φούρνο στους 50 βαθμούς,αέρα για να ξεραθούν λίγο για 15 λεπτά περίπου,αναλόγως τον φούρνο.
Βήμα 4
4) Βγάζετε και αφού κρυώσουν, τα διακοσμείτε όπως σας αρέσει! Mόλις στεγνώσουν οι μπογιές ή ό,τι άλλο βάλετε περνάτε την κορδέλα και έτοιμα για στόλισμα του σπιτιού σας ή του δέντρου σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Mόλις τα έβγαλα από τον φούρνο ήταν ακόμη λίγο μαλακά αλλά ο γιος μου δεν κρατιόταν για να τα ζωγραφίσει ετσι τα έβαλα λίγο στην κατάψυξη να παγώσουν γρήγορα! Καλές δημιουργίες!

26 Όλα

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
#
Σχόλιο από Soulitsa, 13-1-11  
#
Σχόλιο από chocomama, 17-11-11  
Πολύ ωραία ιδέα και τα παιδιά το χαίρονται πολύ.Το μόνο λάθος που νομίζω έχει η συνταγή είναι οτι ο χρόνος ψησίματος είναι λίγος,δεν έχουνε σκληρήνει πολύ,λες σε μερικές μέρες να σφίξούν?
#
Σχόλιο από yotakef, 18-11-11  
Ευχαριστω πολυ! φοβαμαι πως αν ψηθουν παραπάνω μηπως σπάσουν.Αφησε τα να κρυωσουν αρκετα και μετα στολισε τα με τα παιδια!την επομενη μέρα είναι σκληρά σαν πέτρα!
#
Σχόλιο από frapedia, 19-11-11  
Εγω έβαλα
2 κούπες αλεύρι (ή και λιγο παραπάνω)
1 κούπα νερό
1 κούπα αλάτι

και τα εψησα 3 ωρες στους 100 βαθμους.
#
Σχόλιο από chocomama, 19-11-11  
Τα ξαναέφτιαξα και τα έψησα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και έγιναν μια χαρά και δεν έσπασαν.Τα προηγούμενα συνεχίζουν να είναι μαλακά,οπότε καλύτερα να τα ψήνεις παραπάνω και σε πιο ζεστό φούρνο.Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα πάντος!
#
Σχόλιο από yotakef, 19-11-11  
chocomama σε ευχαριστω πολυ για τις φωτο! ειναι υπέροχες!
3 ωρες δεν ειναι πολυ? πως σου βγηκαν?
Καλες δημιουργιες!!!
#
Σχόλιο από Mia, 28-11-11  
Σκέφτομαι να προσθέσω κάτι σε αρωματικό πχ κανέλλα ή γαρύφαλλο κλπ ή ακόμα και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει για να μην χαραμίσω το ζυμάρι?
#
Σχόλιο από yotakef, 28-11-11  
δεν το εχω δοκιμασει,αλλα γιατι οχι; η κανελα ή ο,τι αλλο μυρωδικο βαλεις δεν νομιζω να έχει προβλημα.Για το χρωμα ζαχαροπλαστικης δεν ξερω να σου πω γιατι συνηθως βαζω τον μικρο και τα ζωγραφιζει με νερομπογιες...αν το δοκιμασεις πες μας γιατι το σκ εχουμε κατασκευες!!!
#
Σχόλιο από Ναυσικά, 28-11-11  
Εγώ είχα βάλει λίγη κανέλλα πέρυσι, ίσα για το άρωμα. Μια χαρά έγιναν! Σε μερικά έβαλα και κακάο για να κάνω σκούρα τη ζύμη.
#
Σχόλιο από chocomama, 29-11-11  
Εγώ χρωμάτισα το ζυμάρι με ακρυλικά χρώματα και βγήκε μια χαρά,αν βάλεις και κανέλα-γαρύφαλλο μέσα σίγουρα θα μοσχοβολάει.
#
Σχόλιο από Πετρίνα, 29-11-11  
#
Σχόλιο από yotakef, 30-11-11  
ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια αλλα και για τις ιδεες να εμπλουτισουμε την συνταγη!
#
Σχόλιο από Ναυσικά, 2-12-11  
Ξέχασα να πω ότι εγώ φύλαξα τα περσινά για να δω αν θα κρατήσουν (σε σακουλάκι φύλαξης τροφίμων). Εμειναν όλα άθικτα, τα μόνο που αλλιώθηκε το χρώμα τους ήταν κάποια που είχα ψεκάσει με χρυσό σπρέι. Όλα τα άλλα (τα οποία τα είχα περάσει πρώτα με βερνίκι, και μετά με γλίτερ ή χρυσόσκονη) δεν έπαθαν τίποτα απολύτως και είναι πάλι στο δέντρο μου!
#
Σχόλιο από yotakef, 2-12-11  
ναι!και εγω τα εχω κρατησει και δεν εχουν παθει κατι.Τα κρατησα και για ενθυμιο,τα εδειξα στον μικρο φετος και ξετρελαθηκε!Ναυσικα, ευχαριστω για την βοηθεια στο βημα-βημα!
#
Σχόλιο από Πετρίνα, 4-12-11  
Τέλεια ιδέα!! Ευχαριστούμε πολύ!! Τα μικρά τρελάθηκαν!!
#
Σχόλιο από kikibebe2, 4-12-11  
Τα κάνω και εγώ συχνά για τα πιτσιρίκια μου αντί για πλαστελίνη ,μπορείτε να χωρίσετε το ζυμάρι σε κομματια και σε κάθε ενα να βάλετε απο λίγη τέμπερα ,ότι χρώμα σας αρεσει!!!έτσι έχετε θα έχετε διάφορα χρωματιστά ζυμαράκια και τα μικρά σας θα ξετρελαθούν!!εμείς φέτος φτιάξαμε δεντράκι,αστεράκια καμπανούλες!!!!δεν τα έβαλα καθόλου στο φούρνο γιατί χάνουν λίγο απο το χρώμα τους κυρίως τα άσπρα,απλά τα άφησα 2-3 μέρες πάνω στο καλοριφέρ και στέγνωσαν μια χαρά!!!
#
Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 6-12-11  
τελεια στολιδια,τα καναμε χθες με την μικρη μου,το ευχαριστηθηκε πολυ.!!!!σ'ευχαριστουμε yotakef
#
Σχόλιο από μικρή πίπη, 24-1-12  
Έχω κάνει όλο τον χριστουγενιάτικο στολισμό μου και προχωρώ ήδη στον αποκριάτικο.Όσο αφορά στον τρόπο ψησίματος αφού δοκίμασα αρκετά έχω να πω πως ο αέρας στους 150 προσφέρεται για λεπτές κατασκευές ενώ οι αντιστάσεις στους 170 για μεγαλύτερες.Μεγάλο ρόλο παίζει η ομοιομορφία στα σχήματα. Αν π.χ. θέλετε να φτιάξετε μία φιγούρα πάνω σε ποδήλατο καλό θα ήταν θα ψήσετε σε διαφορετικές θερμοκρασίες και αφού κρυώσουν καλά να κολλήσετε με αλευρόκολλα.Το ψήσιμο (στον αέρα κυρίως) θα σας κάνει φουσκώματα τα οποία μπορείτε να αντιμετωπίσετε δημιουργώντας τρυπούλες με οδοντογλειφίδα κατά την διάρκεια ψησίματος.Τα χρώματα που προσφέρουν την καλύτερη κάλυψη είναι τα μανό νυχιών. Διαφορετικά καλό είναι να χρησιμοποιήσετε αστάρι πριν βάψετε.Οι μαρκαδόροι "πιάνουν" καλά όπως και το ακριλικό ενώ οι νερομπογιές δεν είναι ό,τι καλύτερο.Αν αποφασίσετε να δουλέψετε με λάδι,ασταρώστε καλά την επιφάνια πριν και οπλιστήτε με υπομονή εβδομάδων ως να στεγνώσει το χρώμα.Αν αποφασίσετε να φτιάξετε ανάγλειφους πίνακες ή διακοσμητικά αξίζει ο κόπος και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Δοκιμάστε άφοβα τρισδυάστατες (3D) κατασκευές και αν χρειαστεί τοποθετήστε οδοντογλειφίδες ή συρματάκι μέσα στο ζυμάρι σας για να στηρίξετε την κατασκευή σας.
#
Σχόλιο από glikoula, 26-11-12  
#
Σχόλιο από Maro, 29-11-12  
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

18 Σχόλια

#
Σχόλιο από Soulitsa, 13-1-11  
#
Σχόλιο από chocomama, 17-11-11  
Πολύ ωραία ιδέα και τα παιδιά το χαίρονται πολύ.Το μόνο λάθος που νομίζω έχει η συνταγή είναι οτι ο χρόνος ψησίματος είναι λίγος,δεν έχουνε σκληρήνει πολύ,λες σε μερικές μέρες να σφίξούν?
#
Σχόλιο από chocomama, 19-11-11  
Τα ξαναέφτιαξα και τα έψησα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και έγιναν μια χαρά και δεν έσπασαν.Τα προηγούμενα συνεχίζουν να είναι μαλακά,οπότε καλύτερα να τα ψήνεις παραπάνω και σε πιο ζεστό φούρνο.Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα πάντος!
#
Σχόλιο από Πετρίνα, 29-11-11  
#
Σχόλιο από yotakef, 30-11-11  
ευχαριστω πολυ για τα πηρουνακια αλλα και για τις ιδεες να εμπλουτισουμε την συνταγη!
#
Σχόλιο από Ναυσικά, 2-12-11  
Ξέχασα να πω ότι εγώ φύλαξα τα περσινά για να δω αν θα κρατήσουν (σε σακουλάκι φύλαξης τροφίμων). Εμειναν όλα άθικτα, τα μόνο που αλλιώθηκε το χρώμα τους ήταν κάποια που είχα ψεκάσει με χρυσό σπρέι. Όλα τα άλλα (τα οποία τα είχα περάσει πρώτα με βερνίκι, και μετά με γλίτερ ή χρυσόσκονη) δεν έπαθαν τίποτα απολύτως και είναι πάλι στο δέντρο μου!
#
Σχόλιο από yotakef, 2-12-11  
ναι!και εγω τα εχω κρατησει και δεν εχουν παθει κατι.Τα κρατησα και για ενθυμιο,τα εδειξα στον μικρο φετος και ξετρελαθηκε!Ναυσικα, ευχαριστω για την βοηθεια στο βημα-βημα!
#
Σχόλιο από Πετρίνα, 4-12-11  
Τέλεια ιδέα!! Ευχαριστούμε πολύ!! Τα μικρά τρελάθηκαν!!
#
Σχόλιο από kikibebe2, 4-12-11  
Τα κάνω και εγώ συχνά για τα πιτσιρίκια μου αντί για πλαστελίνη ,μπορείτε να χωρίσετε το ζυμάρι σε κομματια και σε κάθε ενα να βάλετε απο λίγη τέμπερα ,ότι χρώμα σας αρεσει!!!έτσι έχετε θα έχετε διάφορα χρωματιστά ζυμαράκια και τα μικρά σας θα ξετρελαθούν!!εμείς φέτος φτιάξαμε δεντράκι,αστεράκια καμπανούλες!!!!δεν τα έβαλα καθόλου στο φούρνο γιατί χάνουν λίγο απο το χρώμα τους κυρίως τα άσπρα,απλά τα άφησα 2-3 μέρες πάνω στο καλοριφέρ και στέγνωσαν μια χαρά!!!
#
Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 6-12-11  
τελεια στολιδια,τα καναμε χθες με την μικρη μου,το ευχαριστηθηκε πολυ.!!!!σ'ευχαριστουμε yotakef
#
Σχόλιο από μικρή πίπη, 24-1-12  
Έχω κάνει όλο τον χριστουγενιάτικο στολισμό μου και προχωρώ ήδη στον αποκριάτικο.Όσο αφορά στον τρόπο ψησίματος αφού δοκίμασα αρκετά έχω να πω πως ο αέρας στους 150 προσφέρεται για λεπτές κατασκευές ενώ οι αντιστάσεις στους 170 για μεγαλύτερες.Μεγάλο ρόλο παίζει η ομοιομορφία στα σχήματα. Αν π.χ. θέλετε να φτιάξετε μία φιγούρα πάνω σε ποδήλατο καλό θα ήταν θα ψήσετε σε διαφορετικές θερμοκρασίες και αφού κρυώσουν καλά να κολλήσετε με αλευρόκολλα.Το ψήσιμο (στον αέρα κυρίως) θα σας κάνει φουσκώματα τα οποία μπορείτε να αντιμετωπίσετε δημιουργώντας τρυπούλες με οδοντογλειφίδα κατά την διάρκεια ψησίματος.Τα χρώματα που προσφέρουν την καλύτερη κάλυψη είναι τα μανό νυχιών. Διαφορετικά καλό είναι να χρησιμοποιήσετε αστάρι πριν βάψετε.Οι μαρκαδόροι "πιάνουν" καλά όπως και το ακριλικό ενώ οι νερομπογιές δεν είναι ό,τι καλύτερο.Αν αποφασίσετε να δουλέψετε με λάδι,ασταρώστε καλά την επιφάνια πριν και οπλιστήτε με υπομονή εβδομάδων ως να στεγνώσει το χρώμα.Αν αποφασίσετε να φτιάξετε ανάγλειφους πίνακες ή διακοσμητικά αξίζει ο κόπος και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Δοκιμάστε άφοβα τρισδυάστατες (3D) κατασκευές και αν χρειαστεί τοποθετήστε οδοντογλειφίδες ή συρματάκι μέσα στο ζυμάρι σας για να στηρίξετε την κατασκευή σας.
#
Σχόλιο από glikoula, 26-11-12  
#
Σχόλιο από Maro, 29-11-12  
#
Σχόλιο από anthikouki, 1-12-12  
Σήμερα τα φτιάξαμε και στολίσαμε και το δέντρο. Τέλεια έγιναν! Έβαλα και κανέλα, γαρύφαλο και κακάο, για να θυμίζει ζύμη τζίντζερμπρεντ, την οποία θεωρώ δαπανηρή και με ιδιαίτερα υλικά (π.χ. μελάσσα ή μέλι και μαύρη ζάχαρη).
#
Σχόλιο από chrisko, 9-12-12  
Η αγαπημενη αλατοζυμη!! :) Ginger καμια εσανς καλυτερα και μπολικη...θα το δοκιμασω κι εγω την επομενη φορα, αν εχει αποτελεσμα θα σου πω :)
#
Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, 27-12-13  
Πολυ ωραια η ΄΄συνταγη΄΄ σου.Φτιαξαμε πολυ ωραια στολιδια κ πεξαμε :-)
#
Σχόλιο από ritaki01, 8-1-14  
απαιχτα
#
Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, 13-1-14  
Πολυ ωραια.
Τελεια διακοσμητικα

5 Ερωτήσεις

#
Σχόλιο από yotakef, 18-11-11  
Ευχαριστω πολυ! φοβαμαι πως αν ψηθουν παραπάνω μηπως σπάσουν.Αφησε τα να κρυωσουν αρκετα και μετα στολισε τα με τα παιδια!την επομενη μέρα είναι σκληρά σαν πέτρα!
#
Σχόλιο από yotakef, 19-11-11  
chocomama σε ευχαριστω πολυ για τις φωτο! ειναι υπέροχες!
3 ωρες δεν ειναι πολυ? πως σου βγηκαν?
Καλες δημιουργιες!!!
#
Σχόλιο από Mia, 28-11-11  
Σκέφτομαι να προσθέσω κάτι σε αρωματικό πχ κανέλλα ή γαρύφαλλο κλπ ή ακόμα και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει για να μην χαραμίσω το ζυμάρι?
#
Σχόλιο από yotakef, 28-11-11  
δεν το εχω δοκιμασει,αλλα γιατι οχι; η κανελα ή ο,τι αλλο μυρωδικο βαλεις δεν νομιζω να έχει προβλημα.Για το χρωμα ζαχαροπλαστικης δεν ξερω να σου πω γιατι συνηθως βαζω τον μικρο και τα ζωγραφιζει με νερομπογιες...αν το δοκιμασεις πες μας γιατι το σκ εχουμε κατασκευες!!!
#
Σχόλιο από Ginger, 8-12-12  
Πώς θα μπορούσαμε άραγε να τα κάνουεμ αρωματικά χωρίς να χάσουν το λευκό τους χρώμα; Με σκόνη βανίλιας ίσως;

3 Παραλλαγές

#
Σχόλιο από frapedia, 19-11-11  
Εγω έβαλα
2 κούπες αλεύρι (ή και λιγο παραπάνω)
1 κούπα νερό
1 κούπα αλάτι

και τα εψησα 3 ωρες στους 100 βαθμους.
#
Σχόλιο από Ναυσικά, 28-11-11  
Εγώ είχα βάλει λίγη κανέλλα πέρυσι, ίσα για το άρωμα. Μια χαρά έγιναν! Σε μερικά έβαλα και κακάο για να κάνω σκούρα τη ζύμη.
#
Σχόλιο από chocomama, 29-11-11  
Εγώ χρωμάτισα το ζυμάρι με ακρυλικά χρώματα και βγήκε μια χαρά,αν βάλεις και κανέλα-γαρύφαλλο μέσα σίγουρα θα μοσχοβολάει.

Άλλες φωτογραφίες

Σχετικά άρθρα

Προετοιμαστείτε για τις γιορτές
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Τ...
Νόστιμα δώρα
Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...
Ένα οικονομικό γιορτινό τραπέζι
Ακόμα και εάν τα οικονομικά μας δεν είναι στην ...

Σχετικές οδηγίες

Χριστουγεννιάτικα στολίδια με ξύλο κανέλας
Προστέθηκε από Ναυσικά
5
       
       
(7)
Χριστουγεννιάτικη μπισκοτοκαμπανούλα
Προστέθηκε από janomeritou
5
       
       
(4)
Στολίδια ζύμης με κορν φλάουρ
Προστέθηκε από ΤΑΝΙΑ81
4.8
       
       
(5)
Η κυρα-Σαρακοστή
Προστέθηκε από bvick
5
       
       
(30)
Αρωματικά στολίδια
Προστέθηκε από Artemis1273
4.8667
       
       
(30)

Τη συνταγή προτείνουν:

Αγαπημένες συνταγές
Ένα βιβλίο 257 αγαπημένων συνταγών, του/της kele
Χριστουγεννιατικα
Ένα βιβλίο 103 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
χριστουγεννα
Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
Κατασκευές
Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της chrisko
Κατασκευες
Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa