ΠΑΚΥ
ΠΑΚΥ @cook_8450089

Από τη Χριστουγεννιάτικη Γερμανική παράδοση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φαίνονται περίπλοκα;  Δεν είναι. Βέβαια θα έλεγα πως κάποια αρχάρια φίλη μας μπορεί να κουραστεί. Αξίζουν τον κόπο. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 περίπου μπισ
  1. 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 200 γρ. βούτυρο
  3. 100 γρ. ζάχαρη
  4. 1 βανίλια ζάχαρη λεμόνι
  5. ξύσμα κα χυμό από 1 λεμόνι
  6. 50 γρ. αλεσμένο φουντουκι ή αμύγδαλο
  7. 1 φλυτζάνι μαρμελάδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Στη μέση του αλευριού ρίχνομε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι σκληρή και τρίβει. Τη βάζουμε σε μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.

  2. 2

    Μετά πέρνουμε κομματάκια ζύμης τα ζυμώνουμε στο χέρι μας να ζεσταθεί η ζύμη και με κουπ πατ κάνουμε στρογγυλά μπισκοτάκια. Από τα μισά αφαιρούμε ένα κυκλάκι από το κέντρο τους και τα κάνουμε σα δεκαρίτσες. Τα ψήνουμε στους 150° για 15 λεπτά. Προσοχή αρπάζουν εύκολα.

  3. 3

    Τα βγάζουμε από το φουρνο. Τα ολόκληρα τα αναποδογυρίζουμε και στρώνουμε επάνω τους 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας μας (ταιριάζουν καλύτερα οι κόκκινες μαρμελάδες). Τις δεκαρίτσες τις βάζουμε χώρια και πάνω τους κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη. Ενώνουμε τα δυο κομμάτια και να το μπισκοτάκι μας!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια

Christy Stef
Christy Stef @cook_8515617
Πάρα πολύ ωραία!!!!Τα φτιάχνουμε όχι μόνο στις γιορτές αλλά και αρκετά απογεύματα μας γλυκαίνουν με τον καφέ μας!!!

Από

ΠΑΚΥ
ΠΑΚΥ @cook_8450089
στις