Χριστουγεννιάτικα χιονισμένα μπισκοτάκια
Από τη Χριστουγεννιάτικη Γερμανική παράδοση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φαίνονται περίπλοκα; Δεν είναι. Βέβαια θα έλεγα πως κάποια αρχάρια φίλη μας μπορεί να κουραστεί. Αξίζουν τον κόπο. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Στη μέση του αλευριού ρίχνομε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι σκληρή και τρίβει. Τη βάζουμε σε μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
2
Μετά πέρνουμε κομματάκια ζύμης τα ζυμώνουμε στο χέρι μας να ζεσταθεί η ζύμη και με κουπ πατ κάνουμε στρογγυλά μπισκοτάκια. Από τα μισά αφαιρούμε ένα κυκλάκι από το κέντρο τους και τα κάνουμε σα δεκαρίτσες. Τα ψήνουμε στους 150° για 15 λεπτά. Προσοχή αρπάζουν εύκολα.
-
3
Τα βγάζουμε από το φουρνο. Τα ολόκληρα τα αναποδογυρίζουμε και στρώνουμε επάνω τους 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας μας (ταιριάζουν καλύτερα οι κόκκινες μαρμελάδες). Τις δεκαρίτσες τις βάζουμε χώρια και πάνω τους κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη. Ενώνουμε τα δυο κομμάτια και να το μπισκοτάκι μας!!!
Σχόλια