Χριστουγεννιάτικη Κοτοσαλάτα
Μια νόστιμη σαλάτα, ντυμένη με γιορτινά χρώματα και γεύση εκπληκτική.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου απο το βιβλιαράκι της "Χριστουγεννιάτικο τραπέζι".Μπορεί να σας φανούν πολλά τα υλικά αλλά κάντε τον κόπο να την δοκιμάσετε, είναι φανταστική και σε γεύση και σε εμφάνιση.
Υλικά
-
Για το κοτόπουλο
-
1 κοτόπουλο, 1,5 kgr περίπου, βρασμένο
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 καρότο
-
1 κλωνάρι σέλερι
-
1 κλωνάρι πράσο
-
Για τη σαλάτα
-
400 gr. καρυδόψιχα αλεσμένη
-
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
-
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
-
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
-
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
-
2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
-
2 φλ. τσαγιού ζωμό απο την κότα που βράσατε
-
μαιντανό ψιλοκομμένο
-
2 καθαρισμένα ρόδια
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο με όλα τα λαχανικά σε νερό που να τα καλύπτει, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
-
2
Ξεκοκαλίζουμε το κοτόπουλο και τα μαδάμε σε ίνες.
-
3
Μουσκεύουμε το ψωμί στο ζωμό, να μαλακώσει, και το στραγγίζουμε.
-
4
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, τα καρύδια, το σκόρδο, πάπρικα, καγιέν, αλάτι.
-
5
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέρουμε το κοτόπουλο, το καρότο, το σέλερι, το ζωμό, τη μαγιονέζα και τα ρόδια με το μαϊντανό.
-
6
Ανακατεύουμε καλά.
-
7
Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα σε πιατέλα γαρνιρισμένη με ρόδια και τραγανά τσίπς απο αραβική πίτα.
Σχόλια (24)