Χριστουγεννιάτικη κρέμα καραμέλας σε 10΄
Αυτή η συνταγή είναι ένα πανέμορφο στεφάνι με γλυκά κουταλιού, έτοιμη κρέμα καραμέλας και μπισκότα! Η αλλιώτικη και πανεύκολη εκδοχή της πουτίγκας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε μετά τα γλυκά και ελάχιστο αμυγδαλάκι φιλέ και λίγα κομποστάκια ανανά ψιλοκομμένο.
Υλικά
-
1 έτοιμη κρέμα καραμέλας
-
6-7 μπισκότα σαβαγιαρ
-
γλυκό κουταλιού από περγαμόντ, λεμόνι, πορτοκάλι και καρυδάκι. (από 1 κομμάτι το καθένα και όλα ψιλοκομένα και ξεπλυμένα στο νερό από το σιρόπι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε την πλαστική φόρμα που αννοίγει το στεφάνι της και ρίχνουμε την έτοιμη καραμέλλα μέσα να "πιάσει καλά" όλος ο πάτος της φόρμας.
-
2
Από πάνω βάζουμε τα ψιλοκομμένα γλυκά.
-
3
Φτιάχνουμε την έτοιμη κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και με κουτάλα της σούπας τη βάζουμε σιγά σιγά πάνω από την καραμέλλα και τα γλυκά στην φόρμα μας.
-
4
Τέλος κόβουμε το κάθε μπισκότο σε 3 μέρη ή στη μέση και τα απλώθουμε απαλά πάνω στην κρέμα (χωρίς να τα βυθίσουμε).
-
5
Οταν η κρέμα μας κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-7 ώρες να παγώσει και να λιώσει η καραμέλα.
-
6
Την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και ξεφορμάρουμε.
Σχόλια (8)