Χριστουγεννιάτικη Μαρμελάδα μήλο - κυδώνι - μανταρίνι
Σε στιγμή που μου περίσσευαν μήλα, κυδώνια και μανταρίνια,σκαρωσα ετούτη τη μαρμελάδα που έγινε απροσδόκητα ανάρπαστη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γευση της και τα αρωματα της παραπεμπουν σε Χριστουγεννα, γι αυτό και τη "βαφτισα" ετσι.
Υλικά
-
5-6 μεγάλα κυδώνια
-
5-6 μεγάλα μήλα
-
χυμό μανταρινιού περίπου 2 νεροπότηρα (σουρωμένο απο κουκούτσακια και ίνες)
-
ζάχαρη ένα κιλο για κάθε κιλό καθαρό φρούτο
-
ξυλάκια κανέλλας
-
γαρύφαλλο τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω τα μήλα και τα κυδώνια απο φλοιό και κουκούτσια και τα κόβω σε κομμάτια.
-
2
Τα ρίχνω στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό απο το μανταρίνι.
-
3
Αφου βράσουν για 20 λεπτά με μισή ωρα, αδειάζω λιγο λιγο το περιεχόμενο της κατσαρολας στο μπλέντερ και αλέθω καλά. Μετά απο κάθε άλεσμα, αδειάζω το μπλέντερ ξανά σε κατσαρόλα.
-
4
Οταν τελειώσω με το άλεσμα, ρίχνω και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα όπως και τα ξυλακια της κανέλλας και λίγο τριμμένο γαρύφαλλο και ξανα-ανάβω την εστία.
-
5
Βράζω ανακατεύοντας τακτικά για να μην "πιάσει"στον πάτο. Προσοχή γιατι πιτσιλάει αρκετά. Εχω το νου μου να δέσει καλά, με το γνωστό τρόπο. Παίρνει περιπου 20 λεπτά.
Σχόλια (8)