Χριστουγεννιάτικη πάπια

Bαθμολογία: 4.5
       
 
12 ψήφοι
sidarieva, 26.12.07

Περιγραφή

Μια συνταγή του Κώστα Αλεξιάδη, σεφ του "Πεντελικόν". Υπέροχη συνταγή, φάγαμε τα πάντα.. κάτι εξαιρετικό και ιδανικό για τις γιορτινές μέρες.
Χριστουγεννιάτικη πάπια

Τι χρειαζόμαστε:

  • στήθος πάπιας, ή και ολόκληρη πάπια
  • 1 μπουκαλι μαυροδάφνη
  • 1 κρεμμύδι σε κομμάτια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα σε κομμάτια
  • 2 κλωνάρια κοτσάνι απο σέλινο σε κομμάτια
  • κόκκους μαύρου πιπεριού
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πάπια - Κυνήγι
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σκόρδο
Σερβίρει: 4-6 μερίδες
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 150' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με την πάπια και τα αφήνουμε 24 ώρες να μαριναριστεί η πάπια.
  2. Βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 1 περίπου ώρα.
  3. Ύστερα ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας μαζί με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα γυρίζοντας το κρέας που και που.
  4. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή και σκέτο. Είναι τέλειο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με αγριογούρουνο ή και χήνα.

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από eleutheria, 30-12-08  
    #
    Σχόλιο από giaourtaki, 22-12-09  
    μια διευκρινηση, στην μαριναδα βαζουμε και την μαυροδαφνη η την βαζουμε μετα στο ψησιμο γαιτι δεν καταλαβα ακριβως
    #
    Σχόλιο από mpasxalitsa, 2-1-10  
    εξαιρετικο οντως
    #
    Σχόλιο από mamia, 26-5-10  
    φαντασική συνταγή μόνο που θέλει νομίζω παραπάνω ψήσιμο περίπου 2-2,5 ώρες για να μελώσει το κρέας και έτσι γίνεται τέ-λει-ο!!!Μπράβο ξανά και ξανά!
    #
    Σχόλιο από mamia, 26-5-10  
    ναι giaourtaki, τα βάζεις όλα μαζί στο ταψί και βρέχεις το κρέας πού και πού με τη μαρινάδα ή το γυρίζεις μέσα στο ταψί όπως λένε οι οδηγίες.Εγώ τα έβαλα σε γάστρα και έγινε τέλειο όπως είπα.
    #
    Σχόλιο από fleri, 14-12-10  
    για ολόκληρη πάπια χρησιμοποιούμε τις ίδιες αναλογίες και πότε αλατίζουμε?
    #
    Σχόλιο από mamia, 20-12-10  
    fleri εγώ το έκανα με ολόκληρη πάπια στις ίδιες ακριβώς αναλογίες υλικών και αλάτισα στην αρχή την πάπια μέσα έξω.Στο τέλος συμπλήρωσα στο τέλος ό,τι χρειαζόταν από αλάτι.
    #
    Σχόλιο από fleri, 21-12-10  
    #
    Σχόλιο από stratis3st, 24-2-11  
    #
    Σχόλιο από liblen, 22-12-11  
    Καλησπέρα.
    Μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος. Το μαρινάρισμα γίνεται εντός ή εκτός ψυγείου; Μιλάω για ολόκληρη κατεψυγμένη πάπια.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-12-11  
    Εξαιρετικη ,μπραβο για την συνταγη !!!

    liblen εγω δεν χρησιμοποιησα κατεψυγμενη παπια αλλα φρεσκια και την ειχα 24 ωρες στην μαριναδα εντος ψυγειου.

    Φανταζομαι οτι και την κατεψυγμενη πρωτα θα την ξεπαγωσεις και μετα θα την μαριναρεις..

    #
    Σχόλιο από tatana, 2-1-12  
    έκανα το λάθος και είχα βγάλει την πέτσα οπότε μου έγινε λίγο στεγνό το κρέας. Παρόλο αυτά η μαρινάδα με το σέλινο και το καρότο θεωρώ πως δεν ταιριάζει πολύ με την μαυροδάφνη. Ίσως το πορτοκάλι να είναι καλύτερος συνδιασμός
    #
    Σχόλιο από Cat-eRina, 1-11-12  
    Λαδάκι πότε βάζουμε?
    #
    Σχόλιο από zefel, 26-12-12  
    #
    Σχόλιο από melvana, 30-12-12  
    #
    Σχόλιο από melvana, 30-12-12  
    #
    Σχόλιο από antonisele, 11-2-13  
    την μαριναρω σημερα την ψηνω αυριο....για να δουμε..
    #
    Σχόλιο από ΔήμητραΣτα, 5-1-14  
    #
    Σχόλιο από Panagiotis P., 5-5-14  
    Εξαιρετική! Την έφτιαξα με ολόκληρη χωριάτικη πάπια, την μαρινάρισα για 24 ώρες και την έψησα στην γάστρα, γυρίζοντας μία φορά την πάπια βρέχοντάς την τουλάχιστον 2 φορές από κάθε πλευρά με την μαρινάδα της. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι δεν γύρισα την πάπια στον μισό χρόνο γιατί η πλευρά που ήταν ανοιχτή (η κοιλιά της) ήθελε σαφώς λιγότερο χρόνο. 5 πιρουνάκια, άνετα!

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από eleutheria, 30-12-08  
    #
    Σχόλιο από mpasxalitsa, 2-1-10  
    εξαιρετικο οντως
    #
    Σχόλιο από mamia, 26-5-10  
    φαντασική συνταγή μόνο που θέλει νομίζω παραπάνω ψήσιμο περίπου 2-2,5 ώρες για να μελώσει το κρέας και έτσι γίνεται τέ-λει-ο!!!Μπράβο ξανά και ξανά!
    #
    Σχόλιο από fleri, 21-12-10  
    #
    Σχόλιο από stratis3st, 24-2-11  
    #
    Σχόλιο από xaroula, 26-12-11  
    Εξαιρετικη ,μπραβο για την συνταγη !!!

    liblen εγω δεν χρησιμοποιησα κατεψυγμενη παπια αλλα φρεσκια και την ειχα 24 ωρες στην μαριναδα εντος ψυγειου.

    Φανταζομαι οτι και την κατεψυγμενη πρωτα θα την ξεπαγωσεις και μετα θα την μαριναρεις..

    #
    Σχόλιο από tatana, 2-1-12  
    έκανα το λάθος και είχα βγάλει την πέτσα οπότε μου έγινε λίγο στεγνό το κρέας. Παρόλο αυτά η μαρινάδα με το σέλινο και το καρότο θεωρώ πως δεν ταιριάζει πολύ με την μαυροδάφνη. Ίσως το πορτοκάλι να είναι καλύτερος συνδιασμός
    #
    Σχόλιο από zefel, 26-12-12  
    #
    Σχόλιο από melvana, 30-12-12  
    #
    Σχόλιο από melvana, 30-12-12  
    #
    Σχόλιο από antonisele, 11-2-13  
    την μαριναρω σημερα την ψηνω αυριο....για να δουμε..
    #
    Σχόλιο από ΔήμητραΣτα, 5-1-14  
    #
    Σχόλιο από Panagiotis P., 5-5-14  
    Εξαιρετική! Την έφτιαξα με ολόκληρη χωριάτικη πάπια, την μαρινάρισα για 24 ώρες και την έψησα στην γάστρα, γυρίζοντας μία φορά την πάπια βρέχοντάς την τουλάχιστον 2 φορές από κάθε πλευρά με την μαρινάδα της. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι δεν γύρισα την πάπια στον μισό χρόνο γιατί η πλευρά που ήταν ανοιχτή (η κοιλιά της) ήθελε σαφώς λιγότερο χρόνο. 5 πιρουνάκια, άνετα!

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από giaourtaki, 22-12-09  
    μια διευκρινηση, στην μαριναδα βαζουμε και την μαυροδαφνη η την βαζουμε μετα στο ψησιμο γαιτι δεν καταλαβα ακριβως
    #
    Σχόλιο από mamia, 26-5-10  
    ναι giaourtaki, τα βάζεις όλα μαζί στο ταψί και βρέχεις το κρέας πού και πού με τη μαρινάδα ή το γυρίζεις μέσα στο ταψί όπως λένε οι οδηγίες.Εγώ τα έβαλα σε γάστρα και έγινε τέλειο όπως είπα.
    #
    Σχόλιο από fleri, 14-12-10  
    για ολόκληρη πάπια χρησιμοποιούμε τις ίδιες αναλογίες και πότε αλατίζουμε?
    #
    Σχόλιο από mamia, 20-12-10  
    fleri εγώ το έκανα με ολόκληρη πάπια στις ίδιες ακριβώς αναλογίες υλικών και αλάτισα στην αρχή την πάπια μέσα έξω.Στο τέλος συμπλήρωσα στο τέλος ό,τι χρειαζόταν από αλάτι.
    #
    Σχόλιο από liblen, 22-12-11  
    Καλησπέρα.
    Μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος. Το μαρινάρισμα γίνεται εντός ή εκτός ψυγείου; Μιλάω για ολόκληρη κατεψυγμένη πάπια.
    #
    Σχόλιο από Cat-eRina, 1-11-12  
    Λαδάκι πότε βάζουμε?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ένα οικονομικό γιορτινό τραπέζι
    Ακόμα και εάν τα οικονομικά μας δεν είναι στην ...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    10 συμβουλές για να μην πάρετε βάρος στις γιορτές
    Είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς τις...
    Προετοιμαστείτε για τις γιορτές
    Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν. Τ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Χριστουγεννιατικες συνταγες
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της Dali
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της anikou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της stratis3st
    xristougeniatikes syntagies
    Ένα βιβλίο 142 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64