Χριστουγεννιάτικη πάπια
Μια συνταγή του Κώστα Αλεξιάδη, σεφ του "Πεντελικόν". Υπέροχη συνταγή, φάγαμε τα πάντα.. κάτι εξαιρετικό και ιδανικό για τις γιορτινές μέρες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ίδιο μπορεί να γίνει και με αγριογούρουνο ή και χήνα.
Υλικά
-
στήθος πάπιας, ή και ολόκληρη πάπια
-
1 μπουκαλι μαυροδάφνη
-
1 κρεμμύδι σε κομμάτια
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
2 καρότα σε κομμάτια
-
2 κλωνάρια κοτσάνι απο σέλινο σε κομμάτια
-
κόκκους μαύρου πιπεριού
-
τριμμένο μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με την πάπια και τα αφήνουμε 24 ώρες να μαριναριστεί η πάπια.
-
2
Βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 1 περίπου ώρα.
-
3
Ύστερα ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας μαζί με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα γυρίζοντας το κρέας που και που.
-
4
Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή και σκέτο. Είναι τέλειο.
Σχόλια (14)