Χριστουγεννιάτικη πάπια

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
sidarieva
sidarieva @corfucook
corfu

Μια συνταγή του Κώστα Αλεξιάδη, σεφ του "Πεντελικόν". Υπέροχη συνταγή, φάγαμε τα πάντα.. κάτι εξαιρετικό και ιδανικό για τις γιορτινές μέρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με αγριογούρουνο ή και χήνα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

200 Minutes
4-6 μερίδες
  1. στήθος πάπιας, ή και ολόκληρη πάπια
  2. 1 μπουκαλι μαυροδάφνη
  3. 1 κρεμμύδι σε κομμάτια
  4. 3 σκελίδες σκόρδο
  5. 2 καρότα σε κομμάτια
  6. 2 κλωνάρια κοτσάνι απο σέλινο σε κομμάτια
  7. κόκκους μαύρου πιπεριού
  8. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με την πάπια και τα αφήνουμε 24 ώρες να μαριναριστεί η πάπια.

  2. 2

    Βγάζουμε το κρέας, το βάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμών για 1 περίπου ώρα.

  3. 3

    Ύστερα ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας μαζί με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα γυρίζοντας το κρέας που και που.

  4. 4

    Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας ή και σκέτο. Είναι τέλειο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (1)

Σχόλια (14)

giaourtaki
giaourtaki @cook_8462237
μια διευκρινηση, στην μαριναδα βαζουμε και την μαυροδαφνη η την βαζουμε μετα στο ψησιμο γαιτι δεν καταλαβα ακριβως

Από

sidarieva
sidarieva @corfucook
στις
corfu