CHRISA KONSTANTINOU (1628)
CHRISA KONSTANTINOU (1628) @Chrisakonstantinou86
ΜΑΝΙΑΚΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ,ΕΛΛΑΔΑ

'Ενα γλυκό που το κάνω συνέχεια τα Χριστούγεννα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 1 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
  2. 1 φλ. τσαγιού ξανθή σταφίδα
  3. 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένη αμυγδαλόψιχα
  4. 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένους χουρμαδες
  5. χυμό από 1 πορτοκάλι
  6. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  7. 3 φλ. τσαγιού κοσκινισμένη φαρίνα
  8. 1 κοφτή κουταλιά μπείκιν παουτέρ
  9. λίγο αλάτι
  10. 1 φλ. τσαγιού βιταμ
  11. 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  12. άχνη για το πασπαλισμα ή βάζουμε γλασο σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα με τους χουρμάδες, την κόντιτα, τις σταφίδες και 2 κουταλιές φαρίνα.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά, το βιταμ και την ζάχαρη.

  3. 3

    Προσθέτουμε την φαρίνα, το μπαικιν, το αλατι, τον χυμό και το ξυσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  4. 4

    Στην συνέχεια ρίχνουμε τα φρούτα στο μίγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  5. 5

    Γυρίζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ωρα σε μέτριο/σιγανό φούρνο.

  6. 6

    Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με μπολικη άχνη ζάχαρη ή ρίχνουμε γλασο σοκολάτας!!🎄🎄

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

e.bluestorm
e.bluestorm @elenaph
Μία απορία: 1 Κόντιτα τι εννοούμε; 1 φλυτζάνι;

Από

CHRISA KONSTANTINOU (1628)
CHRISA KONSTANTINOU (1628) @Chrisakonstantinou86
στις
ΜΑΝΙΑΚΟΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ,ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι 37 χρονών παντρεμένη με δύο παιδιά που τα λατρεύω.Μ' αρέσει να ασχολούμαι με την μαγειρική αλλά πιο πολύ με την ζαχαροπλαστική.Ο άντρας μου και τα παιδιά μου τρελαίνονται για τα καινούρια πράγματα που μαθαίνω.
Δες περισσότερα