Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτα με μπισκότα
Χριστουγεννιάτικος κορμός!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα τρία τελευταία βήματα δεν είναι απαραίτητα. Μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό με όποιον άλλο τρόπο θέλετε.
Υλικά
-
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
-
1 χούφτα φουντούκια
-
1 χούφτα πουράκια
-
200 γραμμάρια βούτυρο
-
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
-
200 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κούπα καφέ εσπρέσο
-
Για το γαρνίρισμα
-
50 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
-
0.5 βαζάκι μερέντα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα caprice και τα φουντούκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
-
2
Προσθέτουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τη σοκολάτα και τον καφέ.
-
3
Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του κορμού.
-
5
Το βάζουμε στο ψυγείο για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πήξει.
-
6
Ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε τον κορμό σε μία πιατέλα.
-
7
Με ένα κουταλάκι απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο πάνω μέρος του κορμού.
-
8
Απλώνουμε την μερέντα γύρω από τον κορμό.
-
9
Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Σχόλια (2)