nikoletta_st
nikoletta_st @cook_8495118
Άλιμος,Ελλάδα

Χριστουγεννιάτικος κορμός!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα τρία τελευταία βήματα δεν είναι απαραίτητα. Μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό με όποιον άλλο τρόπο θέλετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
7-10 κομμάτια
  1. 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  2. 1 χούφτα φουντούκια
  3. 1 χούφτα πουράκια
  4. 200 γραμμάρια βούτυρο
  5. 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  6. 200 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  7. 1 κούπα καφέ εσπρέσο
  8. Για το γαρνίρισμα
  9. 50 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  10. 0.5 βαζάκι μερέντα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα caprice και τα φουντούκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

  2. 2

    Προσθέτουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, τη σοκολάτα και τον καφέ.

  3. 3

    Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

  4. 4

    Ρίχνουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε, έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του κορμού.

  5. 5

    Το βάζουμε στο ψυγείο για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πήξει.

  6. 6

    Ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και ακουμπάμε τον κορμό σε μία πιατέλα.

  7. 7

    Με ένα κουταλάκι απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο πάνω μέρος του κορμού.

  8. 8

    Απλώνουμε την μερέντα γύρω από τον κορμό.

  9. 9

    Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα