Χριστουγεννιάτικος Κορμός

Chimera
Chimera @cook_8471501
,Ελλάδα

Πρόκειται για τον χριστουγεννιάτικο κορμό του Άκη Πετρετζίκη που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο mega με αλλαγμένη μόνο τη γέμιση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η αρχική συνταγή είχε καραμελωμένα κάστανα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 άτομα
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 1 πρέζα αλάτι
  4. βούτυρο για το ταψί
  5. Για την κρέμα
  6. 70 γρ. κακάο
  7. 2 morfat creamy
  8. Για τη γέμιση
  9. 100 γρ. ξηρούς καρπούς ανάμεικτους (καρύδι-φουντούκι-αμύγδαλο)
  10. προαιρετικά νιφάδες σοκολάτας
  11. Για τη διακόσμηση
  12. και ό,τι άλλο θέλουμε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει στο μπεν μαρί και στο μεταξύ χωρίζουμε προσεχτικά τους κρόκους με τα αυγά.

  2. 2

    Χτυπάμε πολύ γρήγορα τους κρόκους με 40 γρ. ζάχαρη. Στη συνέχεια χτυπάμε τα άλλα 40 γρ. με τα ασπράδια και τη μία πρέζα αλάτι με το μίξερ στη δυνατή ένταση, ώσπου να γίνει η μαρέγκα μας.

  3. 3

    Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αναμειγνύουμε με το μείγμα των κρόκων και μετά το ρίχνουμε στη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά ίσα-ίσα να χαθεί η διχρωμία. Στρώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και τη βουτυρώνουμε πολύ καλά, απλώνουμε το μείγμα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12'.

  4. 4

    Ρίχνουμε τα 2 morfat και ο ζαχαρούχο γάλα στο μπολ μας και το χτυπάμε στο μίξερ. Μόλις αφρατέψει λίγο ρίχνουμε προσεχτικά μέσα την πραλίνα και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοιποιηθούν τα υλικά.

  5. 5

    Αφού λοιπόν βγάλουμε το παντεσπάνι το αφήνουμε να κρυώσει και μετά απλώνουμε μέσα τη μισή κρέμα αφήνοντας ένα κενό στην άκρη γιατί όταν θα το τυλίγουμε η κρέμα θα πιέζεται προς τα εμπρός.

  6. 6

    Ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς αλεσμένους ελαφρώς και την πραλίνα που έχουμε κρατήσει στην άκρη σε διάφορα σημεία για να κάνουμε διχρωμία και τυλίγουμε προσεχτικά με τη βοήθεια της λαδόκολλας.

  7. 7

    Μεταφέρουμε τον κορμό μας στην πιατέλα που θέλουμε και αλείφουμε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα ακανόνιστα. Από πάνω κοσκινίζουμε κακάο και ζάχαρη άχνη και στολίζουμε όπως μας αρέσει.

  8. 8

    Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο για να σταθεί και έτοιμος ο κορμός μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

sissyg
sissyg @cook_8498912
t ekana egine teleioss!!mesa ebala k cranberies apokshramena k damaskhna!!

Από

Chimera
Chimera @cook_8471501
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα