Χριστουγεννιάτικος Κορμός
Πρόκειται για τον χριστουγεννιάτικο κορμό του Άκη Πετρετζίκη που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο mega με αλλαγμένη μόνο τη γέμιση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η αρχική συνταγή είχε καραμελωμένα κάστανα.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
189 γρ. σοκολάτα υγείας
-
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
1 πρέζα αλάτι
-
6 αυγά
-
βούτυρο για το ταψί
-
Για την κρέμα
-
120 γρ. πραλίνα φουντουκιού
-
70 γρ. κακάο
-
2 morfat creamy
-
Για τη γέμιση
-
70 γρ. πραλίνα φουντουκιού
-
προαιρετικά νιφάδες σοκολάτας
-
Για τη διακόσμηση
-
και ό,τι άλλο θέλουμε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει στο μπεν μαρί και στο μεταξύ χωρίζουμε προσεχτικά τους κρόκους με τα αυγά.
-
2
Χτυπάμε πολύ γρήγορα τους κρόκους με 40 γρ. ζάχαρη. Στη συνέχεια χτυπάμε τα άλλα 40 γρ. με τα ασπράδια και τη μία πρέζα αλάτι με το μίξερ στη δυνατή ένταση, ώσπου να γίνει η μαρέγκα μας.
-
3
Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αναμειγνύουμε με το μείγμα των κρόκων και μετά το ρίχνουμε στη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά ίσα-ίσα να χαθεί η διχρωμία. Στρώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και τη βουτυρώνουμε πολύ καλά, απλώνουμε το μείγμα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12'.
-
4
Ρίχνουμε τα 2 morfat και ο ζαχαρούχο γάλα στο μπολ μας και το χτυπάμε στο μίξερ. Μόλις αφρατέψει λίγο ρίχνουμε προσεχτικά μέσα την πραλίνα και το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοιποιηθούν τα υλικά.
-
5
Αφού λοιπόν βγάλουμε το παντεσπάνι το αφήνουμε να κρυώσει και μετά απλώνουμε μέσα τη μισή κρέμα αφήνοντας ένα κενό στην άκρη γιατί όταν θα το τυλίγουμε η κρέμα θα πιέζεται προς τα εμπρός.
-
6
Ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς αλεσμένους ελαφρώς και την πραλίνα που έχουμε κρατήσει στην άκρη σε διάφορα σημεία για να κάνουμε διχρωμία και τυλίγουμε προσεχτικά με τη βοήθεια της λαδόκολλας.
-
7
Μεταφέρουμε τον κορμό μας στην πιατέλα που θέλουμε και αλείφουμε από πάνω με την υπόλοιπη κρέμα ακανόνιστα. Από πάνω κοσκινίζουμε κακάο και ζάχαρη άχνη και στολίζουμε όπως μας αρέσει.
-
8
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο για να σταθεί και έτοιμος ο κορμός μας.
Σχόλια (3)