mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Διακοσμήστε τα μπισκότα και τα σοκολατάκια των Χριστουγέννων με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Έτσι μπορούμε να στολίσουμε σοκολατάκια ή μπισκότα.Εάν χρησιμοποιήσουμε υγρό χρώμα ίσως η ζάχαρη κάνει ‘’κόμπους’’ και αρχίσει να μοιάζει με άμμο. Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ και ξανακούναμε έντονα. Η υγρασία σταδιακά θα εξαφανιστεί.Μπορείτε να χρωματίσετε με τον ίδιο τρόπο και χοντρό αλάτι και να διακοσμήσετε αλμυρούς μεζέδες για εορταστικό μπουφέ. Καλή επιτυχία. Ευχαριστούμε την bvick για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 Minutes
  1. Ζάχαρη
  2. Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε ένα μπολάκι ή στα τα 2/3 από ένα άδειο βαζάκι ζάχαρη κρυσταλλική.

  2. 2

    Ρίχνουμε 1-2 σταγόνες χρώματος στη ζάχαρη, κλείνουμε καλά και κουνάμε καλά το βάζο για 1 λεπτό περίπου (χτυπάμε όπως το shaker) ή απλά ανακατεύουμε.

  3. 3

    Όταν χρωματιστεί όλη η ζάχαρη ομοιόμορφα μπορούμε να προσθέσουμε ακόμα λίγο χρώμα για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που μας έπεσε πολύ χρώμα προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη και θα ανοίξει.

  4. 4

    Όταν χρωματίσουμε καλά την ζάχαρη την αφήνουμε αραδιασμένη σε αλουμινόχαρτο να στεγνώσει καλά. Όταν στεγνώσει, μπορεί να διατηρηθεί σε μπολ, βαζάκι ή σακουλάκι χωρίς αέρα για μήνες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (39)

evdoba
evdoba @evdoba
Πολύ ωραία mama! Το είχα κάνει παλαιότερα και το είχα βάλει το ταψάκι στο φούρνο στους 75oC για να στεγνώσει καλά και γρήγορα.
Γίνονται τόσο όμορφες οι έτσι κι αλλιώς νόστιμες λιχουδιές.
Όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα φυσικά για να αποφύγουμε τα χημικά? Αντε να φτιάξουμε ξερή σκόνη από φράουλες, λεμονόφλουδες, λάιμ-φλουδες κλπ. τα άλλα χρώματα άραγε?

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα