κύρια φωτογραφία συνταγής Χταποδάκι ψητό έκπληξη!
souel
souel @cook_8455567

Ένας κλασσικός μεζές, για κάθε εποχή, με ιδιαίτερη γεύση!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χταπόδι με αυτόν τον τρόπο ψήνεται στα ζουμιά του, παίρνει τη γεύση του ψητού και το κυριότερο δεν χάνει καθόλου σε όγκο.Επιπλέον μπορούμε έτσι να το διατηρήσουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 μήνες και να συνοδέψουμε φαγητά αλλά και να έχουμε όποτε χρειαστεί ένα μεζέ για ούζο ή ότι άλλο θέλουμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

130 Minutes
12 άτομα τουλάχιστον
  1. 1 χταπόδι κατεψυγμένο μεγάλο ή 2 μικρότερα (3 κιλά περίπου)
  2. Λίγο πιπέρι
  3. Ελαιόλαδο
  4. Ξύδι
  5. 2-3 φύλλα δάφνης
  6. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπαγώνουμε το χταπόδι, το πλένουμε πολύ καλά, αφαιρούμε το μάτι του, το πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και το τυλίγουμε πολύ καλά σε αλουμινόχαρτο. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε για δύο ώρες περίπου. Όταν θα αρχίσει να μυρίζει όμορφα, είναι σχεδόν έτοιμο. Το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά ακόμη και τελειώσαμε!

  2. 2

    Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, σχίζουμε πολύ προσεκτικά το αλουμινόχαρτο, γιατί θα βγάλει ατμό και πολύ ζουμί. Χύνουμε τα ζουμιά του, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια το κόβουμε κομματάκια πάχους ενός δακτύλου.

  3. 3

    Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξύδι, δάφνη και ρίγανη κατά την γεύση μας και σερβίρουμε. Όσο περισσέψει το φυλάμε στο ψυγείο και το έχουμε έτοιμο σε πρώτη ζήτηση αφού το αφήσουμε πρώτα λίγο έξω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (52)

foodlover
foodlover @cook_8456240
Φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή. Αλλά να ρωτήσω κάτι? Στο ψυγείο το διατηρούμε απλά σε ένα μπολ που κλείνει? Θα το φτιάξω σίγουρα το Σαββατοκύριακο και θα επιστρέψω με τα πιρουνάκια.

Από

souel
souel @cook_8455567
στις